fbpx
Skip to main content
Bajmok

PO NAJVIŠIM SVETSKIM STANDARDIMA: Otvoren rekonstruisani granični prelaz Bajmok

Tanjug/​Jaroslav Pap
Prelaz je izgrađen u skladu sa najvišim standardima i sadrži sve što je neophodno za nesmetano funkcionisanje putničkog prometa i efikasan rad graničnih službi

Jedan od osam graničnih prelaza između Republike Srbije i Mađarske, čija modernizacija će putnicima unaprediti kvalitet putovanja, lokalnom stanovništvu kvalitet života, a carini i policiji kvalitet rada, otvoren je danas.

Nacionalni model dualnog i preduzetničkog obrazovanja promovisan u Novom Sadu

Novoizgrađeni granični prelaz Bajmok, nalazi se na pola puta između Subotice i Sombora, a udaljen je svega par desetina kilometara od najfrekventnijih prelaza na severu zemlje - Horgoša i Kelebije, koje će, kako se očekuje, značajno rasteretiti. 

Bajmok
Tanjug/​Jaroslav Pap

U okviru novog graničnog prelaza nalaze se po dve saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz zemlje, što će značajno ubrzati putnički promet sa susednom Mađarskom. Najviše koristi od novog prelaza imaće upravo putnici, jer će u sezoni kada je njihov priliv najveći, novoizgrađeni prelaz predstavljati neophodnu putnu alternativu.

Upravo se zbog toga na ovom prelazu očekuje značajan porast prometa automobila, jer se preko njega najbrže može stići do nekih evropskih prestonica, poput Beča.

Više o tome čitajte na NovosadskaTV klikom OVDE!

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
31 Beograd