fbpx
Skip to main content
Energotehnika Južna Bačka

Potpisan ugovor o sponzorstvu između kompanije "Energotehnika Južna Bačka" i "Spin-a"

Foto: PR
Danas je potpisan ugovor o sponzorstvu između kompanije „Energotehnika Južna Bačka“ i stonoteniskog kluba invalida „Spin“. Tim povodom održana je konferencija za novinare u prostorijama kompanije

Na konferenciji su govorili predsednik kompanije „Energotehnika Južna Bačka“, Dragoljub Zbiljić, selektor i trener stonoteniske reprezentacije osoba sa invaliditetom, Zlatko Kesler i stonoteniseri: Borislava Perić Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća.

Kompanija Energtehnika Južna Bačka, na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem je zahvalna na šansi i mogućnosti da podrži naše Paraolimpijce i najtrofejniji stonoteniski klub u Srbiji a možda i ukupno najuspešniji sportski klub po broju osvojenih trofeja na najznačajnijim takmičenjima. Samo na poslednjim Paraolimpijskim igrama u Riu, troje stonotenisera „Spina“ osvojilo je 4 medalje. Borislava Perić Ranković je bila šampionka u pojedinačnoj konkurenciji a Nada Matić i Mitar Palikuća su osvojili bronzane medalje. Takođe, Borislava Perić Ranković i Nada Matić bile su vicešampionke Paraolimpijskih igara u ekinoj konkurenciji. Selektor i trener stonoteniske reprezentacije osoba sa invaliditetom, Zlatko Kesler je jedan od najuspešnijih Paraolimpijaca u svetu. Bio je evropski, svetski i Paraolimpijski prvak i na najvećim takmičenjima osvojio je više od 20 medalja.

Na početku konferencije za novinare, prisutnima se zahvalio i obratio predsednik kompanije „Energotehnika Južna Bačka, Dragoljub Zbiljić.

Energotehnika Južna Bačka
Foto: PR

„Današnji povod okupljanja je lep, imamo na delu udruživanje dva pobednička tima, vrhunske sportiste, najbolje na svetu što su i dokazali na Paraolimpijskim igrama, stonotenisere „Spin“-a sa jedne strane i „Energotehnika Južna Bačka“, koja zajedno sa „Energoprojektom“ čini brend energetske Srbije. Očekujem da u budućnosti ova naša saradnja obezbedi Spin-u dovoljna finansijska sredstva, da nesmetano radi i trenira. Takođe, Južna Bačka je postala vlasnik hotela „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji i u budućnosti će pripreme reprezentativcima, stonoteniserima sa invaliditetom, biti besplatne.

Selekor i trener stonoteniske reprezentacije osoba sa invaliditetom i vođa rada u novosadskom „Spin“-u , Zlatko Kesler, zahvalio se gospodinu Zbiljiću i kompaniji „Energotehnika Južna Bačka“ i rekao da ovakva saradnja mnogo znači njihovom klubu i sportistima.

„Naš klub osnovan je pre 18 godina i ovo nam je prvi generalni sponzor. Pomoć kompanije će nam u velikoj meri olakšati rad u klubu, jer ovakvu finansijsku podršku do sada nismo imali a mi ćemo se potruditi da se odužimo medaljama „ rekao je Kesler i uručio predsedniku kompanije poklon majice sa obeležjima „Spin“-a i kompanije „Energotehnika Južna Bačka. Iste te majice će ubuduće stonoteniseri nositi na takmičenjima.

Naše stonotenisere Paraolimpijce već sutra očekuje putovanje u Sloveniju, gde će u Laškom učestvovati na Svetskom Kupu. Borislava Perić Ranković je iznela svoja očekivanja od predstojećeg takmičenja.

Energotehnika Južna Bačka
Foto: PR

„Zahvaljujem se na ovom lepom ugovoru i nadam se da ćemo na Svetskom kupu opravdati očekivanja, da ćemo pružiti najbolje partije. Odmah posle Svetskog Kupa, nas čeka Svetsko ekipno prvenstvo koje se prvi put održava odvojeno od pojedninačnog, gde očekujemo jednu do dve medalje.“.

Mitar Palikuća i Nada Matić su se složili da su očekivanja pozitivna i da su definitivno favoriti na predstojećim takmičenjima.

Na pitanje novinara da li će hotel „Fontana“ u Vrnjačkoj Banji biti prilagođen licima sa invaliditetom i da li će besplatne pripreme u pomenutom hotelu biti dostupne samo stonoteniserima ili i drugim Paraolimpijcima, predsednik kompanije „Energotenika Južna Bačka“, Dragoljub Zbiljić je rekao da je mislio na sve reprezentativce sa invaliditetom.

„Svi reprezentativci sa invaliditetom će imati besplatne pripreme u hotelu „Fontana“. Hotel je u ovom momentu u procesu renoviranja ali će za 45-60 dana imati uslove da ugosti naše reprezentativce sa invaliditetom. Inače verujem u srpske razvojne potencijale, srpsku decu i sportiste, verujem u Srbiju i to je bio razlog ulaganja u sferu biznisa kojom se do sada nismo bavili, ali Vrnjačka Banja zaista nudi velike mogućnosti“

Na pitanje novinara da kao bivši član Uprave FK Vojvodina prokomentariše trenutnu situaciju u klubu, gospodin Zbiljić je rekao:

„Ja sam srcem i emocijama uz FK Vojvodina i pre svega, želim javno da pozdravim Nikolu Antića i time mu pružim podršku za nastavak karijere. Želim im veliko finale Kupa ovde, voleo da to bude jedna lepa predstava i zaista im želim svaku sreću.“

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
17 Beograd