Utorak 19. mar 2024.
Počasna paljba

Povodom Dana državnosti izvedena počasna artiljerijska paljba u Novom Sadu

Foto: novisad.rs
Dan državnosti obeležava se 15. februara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i komandant Prve brigade Kopnene vojske Republike Srbije Željko Petrović prisustvovali su počasnoj artiljerijskoj paljbi, koju su, povodom Dana državnosti Republike Srbije i po odluci predsednika Republike Srbije, izveli pripadnici Gardijske brigade Vojske Srbije. 

Jačanje veza između dva naroda: Potpisan sporazum o prijateljskoj saradnji između Krfa i Novog Sada

SJAJNA VEST: Počela izgradnja kanalizacije u Petrovdanskom naselju u Kaću (FOTO)

Počasna paljba
Počasna paljba
Foto: novisad.rs

- Ovaj događaj ima snažnu simboliku, i to jeste jedan od načina da se odužimo našim precima koji su nam ostavili slobodu i zavetovali nas da se borimo za modernu i razvijenu Srbiju, za našu decu, i decu naše dece. Da se borimo za Srbiju koja će biti međunarodno uvažena, ali pre svega voljena od sopstvenog naroda. Ponosan sam na sve ono što Srbija danas predstavlja i na sve što predsednik Republike radi na putu za razvijeniju i u svakom smislu snažniju državu, Niko više ne može da vrati Srbiju unazad, jer ona malim i stabilnim koracima ide ka životu kakav građani zaslužuju - naglasio je gradonačelnik Vučević i u ime Grada Novog Sada svim građanima čestitao veliki praznik.

Miloš Vučević
Miloš Vučević
Foto: novisad.rs

Počasna artiljerijska paljba izvedena je na platou kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi. Dan državnosti obeležava se 15. februara, kada je 1835. godine donet prvi Ustav Knjaževine Srbije - Sretenjski ustav.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd