fbpx
Skip to main content
NS Uživo

Pretnje novinarima portala NS Uživo: Nastavljena negativna kampanja - omladinci Narodne stranke došli pred redakciju

FOTO: Youtube/Printscreen/ novosadskatelevizija
Članove redakcije NS Uživo jutros je na fasadi poslovne zgrade u kojoj se nalaze prostorije ovog portala, dočekala preteća poruka. Nepoznati počinilac, u toku noći ili ranog jutra, ispisao je grafit koji glasi: "SNS Uživo bednici, dani su vam odbrojani".

– Radni dan nam počinje u 8 časova ujutru. Poruka koja nam je upućena već je bila ispisana, spremna da nas dočeka. Atmosfera u redakciji je alarmantna, kolege i koleginice brinu za svoju bezbednost, što je potpuno opravdano – rekao je glavni odgovorni urednik portala NS Uživo Nikola Bilić.

Bilić dodaje da je taj portal poslednjih mesec dana bio meta pojedinih kriminalaca i političara.

– Naš portal poslednjih mesec dana često je bio meta. Pretili su nam mnogi. I preko društvenih mreža i na javnim događajima. Tokom četiri godine rada pisali smo o svima i svemu. Od političara, kriminalaca, navijača, svi oni su bili tema naših tekstova. Nisam uplašen, ali jesam zabrinut. Istina nas čuva – kazao je Bilić.

Bilić podseća da su preteći grafiti koji pozivaju na smrt novinara portala NS Uživo, samo jedan u nizu pokušaja da se izvrši direktan pritisak na taj kolektiv.

NS Uživo
FOTO: Youtube/Printscreen/novosadskatelevizija

– Zahtevamo reakciju nadležnih institucija i kolega novinara. Niko nema pravo da ugrožava bezbednost jedne novosadske redakcije, samo zato što je, siguran sam, na tragu neke velike istine – poručio je Bilić.

Na zakazanoj konferenciji ispred poslovne zgrade NS Uživo došla je omladina Narodne stranke i njen potpredsednik Borislav Novaković, a kako ističu iz redakcije NS Uživo ovo je peti put u mesec dana da ih napadaju ti isti ljudi. Prema navodima iz redakcije NS Uživo, posle niza javnih pretnji i zastrašivanja tužbama, omladina Narodne stranke došla je i pred samu redakciju.

- Novi nasrtaj na slobodu medija i na naš portal Jeremić i Novaković izvršili su pod izgovorom konferencije za medije, na kojoj su nastavili s iznošenjem neosnovanih optužbi na naš račun. Članovi omladine Narodne stranke odbili su da odgovaraju na pitanja novinara, kao i na pitanja novinara drugih redakcija. Umesto toga nastojali su da je slobodno novinarstvo samo ono koje hvali njihove funkcinere. Jeremićeva Narodna stranka i Borislav Novaković ustremili su se na naš portal nakon što smo objavili seriju tekstova o problematičnim detaljima iz biografije Predraga Dragojevića, visokog funkcinera Jeremićeve partije. Nakon toga Narodna stranka je zapretila da će podnošenjem tužbi ugasiti naš portal. Novakoviću može da smeta istina. Ali istina se ne može zaplašiti, niti zaustaviti – rekao je Nikola Bilić, urednik portala NS uživo, komentarišući okupljanje članova Narodne stranke.

 

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd