fbpx
Skip to main content
siromah iz SU

PRETUŽNA SUDBINA BRAĆE SLOBODA: Ištvan se 35 godina stara o paralizovanom bratu u oronuloj kući (VIDEO)

FOTO: YouTube/PrintScreen/Subotičke TV
Ištvana, koji je i sam operisao glavu, polako izdaje snaga a najviše se boji predstojeće jeseni i zime zbog krova koji je ozbiljno propao

Ištvan Sloboda iz subotičkog naselja Gabrić 35 godina brine o paralizovanom bratu Jeneu. Posle teške operacije glave koju je Ištvan izdržao, obojici sada preti opasnost da im se krov nad glavom uruši.

OBELEŽAVANJE VELIKOG JUBILEJA: Novi Sad proslavlja 175 godina od početka rada Srpske čitaonice Gradske biblioteke

OBELEŽAVANJE VELIKOG JUBILEJA: Novi Sad proslavlja 175 godina od početka rada Srpske čitaonice Gradske biblioteke

Nastavlja se borba za dve nove fabrike: Vučević otkrio koji su novi projekti u trećem mandatu!

Nastavlja se borba za dve nove fabrike: Vučević otkrio koji su novi projekti u trećem mandatu!

NOVIM SADOM SE ŠIRIO MIRIS PALJEVINE: Buknuo veliki požar u blizini vojvođanske prestonice (VIDEO)

NOVIM SADOM SE ŠIRIO MIRIS PALJEVINE: Buknuo veliki požar u blizini vojvođanske prestonice (VIDEO)

- Radio sam 25 godina u "Severu". Tek što sam ispunio uslov za penziju. Tri i po decenije brinem o bratu koji je paralizovan i ima mentalne poteškoće. Sada više ne mogu. Održavam unutrašnjost kuće kako mogu, ali nam obojici preti opasnost da nam krov padne na glavu. Izdržao sam tešku operaciju glave. Šav na čelu mi je na žalost vidljiv. Kupio sam crep, ali novca za građu i majstore nemam - započinje priču za Subotičke.rs Ištvan Sloboda iz naselja Gabrić, koji živi u Desetoj novoj ulici na broju 14.

O nevoljama Ištvana Slobode i njegovog brata, koji je u teškom psihofizičkom stanju, redakciju Subotičkih obavestila je Suzana Jurić, zaposlena u subotičkoj bolnici.

- Komšije na žalost izbegavaju da se mešaju u tuđe poslove. Izbeglica sam iz Zenice. Uspela sam nekako da na Gabriću kupim kuću za pet hiljada evra, da bih imala svoj krov nad glavom. Godinama gledam Ištvana i njegovog brata. U poslednje vreme, Jenea ne vidim na ulici. Do skoro ga je brat izvozio na kolicima. Uplašila sam se da su se islužena kolica pokvarila ili raspala - kaže Suzana.

Inače, Deseta nova na Gabriću je ulica siromaštva. Dve kuće dalje od braće Sloboda živi porodica Perc - Opp sa šestoro dece o kojoj su mediji već pisali, posle čega ih je posetio gradonačelnik Stevan Bakić, odneo deo i obećao ostatak pomoći.

A Ištvan Sloboda, iako bolestan, ne samo da brine o mlađem bratu, već stigne da pomogne i komšijama, te se i našao na usluzi porodici Perc - Opp.

Kaže, najviše se plaši jeseni i zime, strepeći hoće li krov na njegovoj kući izdržati.

- Uspeo sam da kupim polovan crep, ali posle operacije zaista više nemam ni snage ni mogućnosti da kupim građu i platim radnike. Neka bude kako biti mora - poručuje Ištvan Sloboda.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd