Skip to main content
Novi Sad

PRVI PUT: Univerzitet u Novom Sadu na Šangajskoj listi

Foto: Profimedia
Među 300 najboljih

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu prvi put se pojavljuje na Šangajskoj rang listi i nalazi se među 300 najboljih u svetu u oblasti sporta - rangiran je između 201. i 300. mesta, saopštio je danas Univerzitet.

I turistički i gastronomski užitak: Etno kuće koje krase Sombor (FOTO)

Šangajska rang lista jedna je od pet najznačajnijih lista za rangiranje univerziteta u svetu, pored Times Higher Education liste (Velika Britanija), QSrang liste (Quacquarelli Symonds, Velika Britanija), Lajden rang liste (Leiden Ranking, Holandija) i Webometrics liste (CSIC, Španija).

Istorija kroz konstrukciju: Kako je "Most slobode" postao jedan od simbola Novog Sada

Kriterijumi koji se uzimaju u obzir prilikom rangiranja univerziteta na Šangajskoj rang listi u oblasti sporta su broj i kvalitet naučnih radova, kao i broj naučnih radova napisanih u saradnji sa inostranim univerzitetima.

studenti
Foto: Profimedia

Univerzitet u Novom Sadu rangiran je na Šangajskoj rang listi među 150 najboljih univerziteta u oblasti prehrambenih tehnologija (Food Science and Tećnology) i među 500 najboljih univerziteta u oblasti matematike.

Takođe, Univerzitet u Novom Sadu se ove godine prvi put pojavljuje na QS rang listi i to među 300 najboljih univerziteta u oblasti poljoprivrede i šumarstva, pošto je rangiran između 251. i 300. mesta.

Univerzitet u Novom Sadu u maju 2017. godine rangiran je na Lajden rang listi, i to na 721. mestu, što je za 35 mesta bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd