fbpx
Skip to main content
Stara Pazova

Evropske firme hrle u Staru Pazovu: Kako je mala vojvođanska opština postala INVESTICIONI ŠAMPION SRBIJE? (VIDEO)

Foto: Vojvodina
Rukovodstvo opštine Stara Pazova iz godine u godinu u cilju podizanja kvaliteta života građana i poslovnog okruženja nastavlja investicione cikluse

Niz velikih infrastrukturnih investicija u opštini Stara pazova se nastavlja i u 2021. godini, kao i konstantan rad na unapređenju privrednog ambijenta u koji dolaze domaći i strani investitori. 

Pored dobrog geografskog položaja, izgrađene saobraćajne i komunalne infrastrukture, u opštini Stara Pazova postoji niz faktora koji motivišu investitore da dođu i upravo ovde adaptiraju svoje poslovanje. 

Ko jednom dođe, više odavde ne ide: Idilično okruženje za investitore, iz godinu u godinu sve više radnih mesta (VIDEO)

Ko jednom dođe, više odavde ne ide: Idilično okruženje za investitore, iz godinu u godinu sve više radnih mesta (VIDEO)

Novi putevi, škole i vrtići: Za bolji život građana - ova vojvođanska opština investira u budućnost (VIDEO)

Novi putevi, škole i vrtići: Za bolji život građana - ova vojvođanska opština investira u budućnost (VIDEO)

BIZNIS ZONA KOJA GODI SVAKOM INVESTITORU: Domaći ili strani - nije bitno, uspešno poslovanje je zagarantovano (FOTO/VIDEO)

BIZNIS ZONA KOJA GODI SVAKOM INVESTITORU: Domaći ili strani - nije bitno, uspešno poslovanje je zagarantovano (FOTO/VIDEO)

Opština Stara Pazova zasigurno je investicioni šampion Srbije u proteklih desetak godina i od tog cilja ne odustaju. Veoma je važno, to je upravo ono što i investitori navode da ih je privuklo u Staroj Pazovi, da svom budućem poslovnom partneru obezbedite istinite informacije i podatke o tome koliko će ga šta koštati, kakve su takse, naknade i porezi, ali i šta je sve to što je neophodno od dokumentacije za taj investicioni poduhvat.  

Stara Pazova od nedavno je članica Kluba 25 opština sa povoljnim biznis okruženjem i upravo to članstvo je veoma značajno za dolazak novih investitora u ovu opštinu. Gradonačelnici i predsednici 25 lokalnih samouprava iz Srbije potpisali su povelju o osnivanju Kluba opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub) i obavezali da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu.

Reč je o lokalnim samoupravama koje su prolaskom kroz program Certifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE) stekle potvrdu da pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima. Članovi BFC kluba su Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Leskovac, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Šabac, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.

- Sve čime možete da pohvalite da je u vašoj opštini kada investitor dođe na razgovor je veoma važno, sve pozitivno treba predstaviti kako bi se i oni što bolje upoznali sa našom opštinom. Izabrani smo da budemo članovi Kluba opština sa povoljnim poslovnim okruženjem jer imamo odličan poslovni ambijent, a pogotovo investitori sa Zapada vode računa o tome kakva nam je reputacija i da li radimo na unapređenju tog prostora – rekao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Đorđe Radinović
Foto: Vojvodina

Rukovodstvo opštine Stara Pazova iz godine u godinu u cilju podizanja kvaliteta života građana i poslovnog okruženja nastavlja investicione cikluse i poboljšanje infrastrukture po svim naseljenim mestima, a najčešće su to infrastrukturni projekti koji se odnose na probleme sa fekalnim i kišnim kanalizacijama, izgradnja pristupnih saobraćajnica, kao i menjanje zastarelih vodovodnih konstrukcija.

- Dodatno nam pomažu i ambasade zemalja iz kojih nam dolaze na razgovore potencijalni investitori, oni sa nama sarađuju i na taj način bolje možemo da predstavimo celokupan investicioni ambijent. Najviše investitora nam dolazi iz Evrope, pogotovo iz Italije, Nemačke i Francuske, trenutno imamo 120 stranih kompanija koje posluju u Staroj Pazovi. Sve je to pokazatelj dobrog rada lokalne administracije i veoma je važno da potencijalnim investitorima priložite i pokažete sve što možete, kakav je ambijent i opština Stara Pazova apsolutno če raditi još više na tome da bude uticajnija i primamljivija za investicije – istakao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Ključni razlozi za investiranje u opštinu Stara Pazova su:

  •     Veliki broj postojećih investitora;
  •     Izuzetan strateški položaj za razvoj privrede;
  •     Blizina dva najveća grada u zemlji, Beograda i Novog Sada;
  •     Blizina važnih saobraćajnica u regionu: autoputa E-70 i E-75, i magistralnog puta M-22;
  •     Razvijeno preduzetništvo (veliki broj malih i srednjih preduzeća);
  •     Infrastrukturno opremljenje industrijske zone;
  •     Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom;
  •     Poreske olakšice;
  •     Opština sa vizijom i strateškim planom za njenu realizaciju.

Opština Stara Pazova je pre tri godine dobila i priznanje za svoj investicioni doprinos i napredak koji je ostvarila u oblasti razvoja privrede pod nazivom „Šampioni lokalnog razvoja“ u kategoriji „Podrška privredi“, koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Radio televizija Srbije uz institucionalno pokroviteljstvo Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u partnerstvu sa Razvojnom agencijom Srbije. Ovim priznanjem Opština Stara Pazova je još jednom, od strane značajnih institucija, prepoznata kao primer dobre prakse, koji će se promovisati kao način na koji i druge lokalne samouprave i gradovi u Srbiji mogu da postižu dostignuća u planiranju i brizi o sopstvenom razvoju, a to se potvrđuje i tri godine kasnije. 

Projekat je finansiran iz budžeta opštine Stara Pazova. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd