Skip to main content
Miloš Vučević

Učesnici projekta "Gradonačelnik otvara vrata - uključimo se" u Gradskoj kući

Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je učesnike projekta OPENS-a "Gradonačelnik otvara vrata-Uključimo se" koji implementira Udruženje "Čepom do osmeha".

Cilj projekta je upoznavanje mladih grada Novog Sada sa radom gradskih uprava i gradonačelnika i njihovo uključivanje u taj proces. 

- Danas ću razgovarati sa sugrađanima mlađeg životnog doba o svim temama koje su njima interesantne i uvek mi znači da čujem šta je u fokusu njihove pažnje, na šta imaju zamerke, šta možemo poboljšati, tako da se radujem ovakvim susretima. Dakle, nema tabu tema, mogu da postave sva pitanja koja žele, komunikacija je potpuno otvorena. Ovaj oblik saradnje definisali smo i u samoj aplikaciji za Omladinsku prestonicu Evrope, ali to činimo, ne zbog titule, nego zbog mladih ljudi i benefita koje imamo od zajedničkog pristupa rešavanju važnih pitanja – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Miloš Vučević
Foto: Grad Novi Sad

Prema rečima predstavnice Udruženja "Čepom do osmeha" Vanje Petković, projekat ima za cilj da se što više mladih upozna sa funkcionisanjem gradskih uprava, sa njihovim nadležnostima i da im se omogući da razgovaraju sa gradonačelnikom o temama koje ih zanimaju. Učesnici projekta do sada su posetili Gradsku upravu za kulturu, GU za inspekcijske poslove, GU za imovinsko-pravne poslove, GU za investicije i građevinsko zemljište i GU za zaštitu životne sredine.

-  Plan je da ove godine posetimo još deset gradskih uprava. Zadovoljni smo dosadašnjim prijemom, mi smo svi na istoj strani i cilj nam je da, kroz razgovor, dođemo do što boljih rešenja – istakla je Vanja Petković. 

Igor Stojilović iz Centra za omladinski rad ocenio je da projekat nudi odličan mehanizam da mladi direktno komuniciraju sa gradonačelnikom.

Miloš Vučević
Foto: Grad Novi Sad

- Mladi zavise od gradskih odluka i važno je da imaju pristup donosiocima istih. Neke od tema o kojima želimo da razgovaramo su aktivno ušeće mladih u društvenim procesima, nezaposlenost, bezbednost, konkursi za omladinske organizacije, a cilj nam je da svi zajedno doprinesemo boljoj politici za mlade – zaključio je Stojilović.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd