fbpx
Skip to main content
česma

UPOZORENJE ZA NOVOSAĐANE! Noću će se isključivati voda, zabeležena velika potrošnja

Foto: Profimedia/ilustracija
Ukoliko se ova mera pokaže učinkovitom, restrikcije će se obustaviti kad se sistem vodosnabdevanja stabilizuje

Posle apela i upozorenja građanima da se racionalno troši voda za piće JKP "Vodovod i kanalizacija" je odlučilo da uvede noćne restrikcije u više naselja u okolini Novog Sada.

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

Besplatan vodič korak po korak: Kako trgovati cenom akcija

Dama koja je proslavila Kovačicu širom sveta: Zuzana Halupova - umetnica lake ruke i slika vedrine! (FOTO, VIDEO)

Dama koja je proslavila Kovačicu širom sveta: Zuzana Halupova - umetnica lake ruke i slika vedrine! (FOTO, VIDEO)

BIĆE MIRNOG LETA I ZA VOJVOĐANE: Sve povoljnija epidemiološka situacija - pada broj obolelih od korone

BIĆE MIRNOG LETA I ZA VOJVOĐANE: Sve povoljnija epidemiološka situacija - pada broj obolelih od korone

- Početkom sedmice apelovali smo na racionalnu potrošnju i upozorili da sremska strana grada neodgovorno troši vodu, ali stanje na terenu se nije poboljšalo. Da bismo zaštitili sistem i obezbedili dovoljne količine vode za sve sugrađane, primorani smo da uvedemo restrikcije u vodosnabdevanju.

Bez vode će biti deo Sremske Kamenice (od centra ka Dunavu), Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci, u periodu od 20 časova do 05 sati. Napominjemo da će institucije od vitalnog značaja koje se nalaze u gore navedenim naseljima sve vreme imati vodu.

Takođe, smanjen pritisak će imati korisnici u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi. Ukoliko se ova mera pokaže učinkovitom, restrikcije će se obustaviti kad se sistem vodosnabdevanja stabilizuje - navode iz Sektora za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća.

Oni dalje pojašnjavaju da je juče, a pogotovo u večernjim satima, zabeležena abnormalna potrošnja pijaće vode koja je ugrozila redovno vodosnabdevanje korisnika.

- Iako je Fabrika vode radila bez zastoja i proizvodila maksimalne količine vode za piće, a reni bunari i pumpe potiskivali iznad projektovanog kapaciteta, neracionalna potrošnja onemogućila je stabilan pritisak u distributivnom sistemu. Enormni skok nenamenske potrošnje zabeležen je na sremskoj strani grada gde je registrovano više od 40 odsto utrošene pijaće vode u odnosu na uobičajene parametre. Zbog toga tokom prethodne noći sugrađani na bačkoj strani grada u pojedinim periodima nisu imali vodu.

To se pogotovo manifestovalo na rubnim delovima mreže i u gradu na višim spratovima zgrada koje nemaju hidropak – navode u „ Vodovodu“ i dodaju: Prerađena voda u Fabrici vode koja dolazi do krajnjih korisnika, isključivo se koristi za piće, sanitarne potrebe i kuvanje i to svi treba da imamo na umu.

- Ponavljamo da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd