Skip to main content
hitna pomoć

Vojvodina dobija deset novih vozila za prevoz pacijenata na dijalizu

Foto: Srbija Danas
Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, zadužila Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo da započne procedure za nabavku 10 novih vozila za prevoz pacijenata na dijalizu. Za ovu namenu u pokrajinskom budzetu obezbeđeno je 38 miliona dinara.

Više od hiljadu pacijenata na teritoriji AP Vojvodine leči se dijalizom. Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu godišnje pređu više od tri miliona kilometara. Na osnovu prioritetnih potreba za ovakvim vozilima, a u cilju obezbeđenja pristupačne i ujednačene zdravstvene zaštite svim građanima, vozila će biti obezbeđena za deset zdravstvenih ustanova na teritoriji Vojvodine: za domove zdravlja u Kovinu, Apatinu, Žablju, Baču, Kuli, Novom Bečeju, Beloj Crkvi, Novom Kneževcu, Senti i za Opštu bolnicu Kikinda.

Sutra ističu najveći popusti od čak 60% za grčke hotele!

Sutra ističu najveći popusti od čak 60% za grčke hotele!

Na današnjoj sednici, Pokrajinska vlada izdvojila je i 9,68 miliona dinara opštini Opovo za nabavku novog sanitetskog vozila i medicinske opreme kako bi se digitalizovala cela služba radiologije i mamografije u Domu zdravlja u ovoj opštini.

Kikinda
Kikinda
Foto: Profimedia

Pokrajinska vlada donela je Odluku o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava za realizaciju Programa unapređenja socijalne zaštite u AP Vojvodini u 2019. godini, za čega je u ovoj godini u pokrajinskom budzetu planirano 70 milina dinara. Sredstva se mogu dodeliti ustanovama socijalne zaštite i pružaocima usluga socijalne zaštite - udruženjima građana za programe koji se realizuju na teritoriji AP Vojvodine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd