fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

VUČEVIĆ OBJAVIO: Violinista Stefan Milenković vodiće koncertnu salu u okviru Muzičke i Baletske škole

Foto: Srbija Danas
Poznat je i datum otvaranja koncertne sale.

Sve što je obećano u junu, sada je ostvareno, jer se celog svog života vodim idejom da dela govore o čoveku, a ne reči. S ponosom objavljujem da će od Nove godine Novi Sad i Srbija biti bogatiji za spektakularni hram kulture, novu zgradu Muzičke i Baletske škole s vrhunskom koncertnom salom koju će voditi naš čuveni virtouz na violini Stefan Milenković, a koje će početi s radom u drugoj polovini naredne školske godine. Istrajali smo u ovom velikom projektu jer je to ulaganje u budućnost Novog Sada, koji će postati regionalni centar za talente. Naša deca više neće ići u druge zemlje da se usavršavaju, talenti će dolaziti kod nas, a biće mesta i za naše velike umetnike, sada rasejane po svetu, napisao je Vučević na Instagramu.

Dr Ristić objašnjava: U kakvoj vezi su creva i imunitet i kako da sprečimo infekciju

Dr Ristić objašnjava: U kakvoj vezi su creva i imunitet i kako da sprečimo infekciju

RAZVOJNI BUDŽET VOJVODINE: Najavljeno 15 miliona dinara za investicije

RAZVOJNI BUDŽET VOJVODINE: Najavljeno 15 miliona dinara za investicije

VOJVODINA SPREMNA ZA VELIKI PROJEKAT: Pokrajinska vlada unapređuje energetsku efikasnost javnih objekata

VOJVODINA SPREMNA ZA VELIKI PROJEKAT: Pokrajinska vlada unapređuje energetsku efikasnost javnih objekata

Vučević ističe da je u ovaj značajni projekat za Novi Sad i celo srpsko društvo izdvojeno je 3 milijarde i 100 miliona dinara.

- Koristili smo najbolje materijale u zidanju i nabavili najkvalitetnije instrumente i opremu kako bismo stvorili instituciju koja će trajati mnogim generacijama posle nas. Sva deca koja žele i zasluže moći će ovde da se školuju, jer smo obezbedili dupli kapacitet upisnih mesta. Spremni smo da budemo Evropska prestonica kulture 2021.godine, a i posle toga Novi Sad će ostati zvučno kulturno ime u Evropi - ističe Vučević.

Koncertnu salu otvaramo 13. januara

Stefan Milenković potvrdio je da je prihvatio ponudu da bude upravnik koncertne dvorane u Novom Sadu, ali ona nije bila jedina.

- Sve je ovo rezultat dobre volje, razmišljanja, energije mnogih ljudi. Tu je i Novi Sad kao evropska prestonica kulture 2021. godine, zatim sam grad, kao i nova koncertna sala koju otvaramo 13. januara sa jednim striming koncertom uz Kameratu Novi Sad. Isto tako Srbija stvara, inicijativa koja je pod pokroviteljstvom Kabineta predsednice Vlade. Sve su to faktori koji su na neki način pomogli nam da se odlučimo na ovaj korak, koji je za nas uzbudljiv - objasnio je proslavljeni violinista.

Da li ste za legalizaciju prostitucije u Srbiji?

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
8 Beograd