fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

VUČEVIĆ: Proglašenje Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine je velika razvojna šansa

Foto: Srbija Danas
Proglašenje Novog Sada za evropsku prestonicu kulture 2021. godine je velika razvojna šansa za Novi Sad , ali i celu Srbiju, izjavio je jutros gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- U narednih pet godina, očekuju nas strukturne promene u pogledu rada ustanova kulture, finansiranja projekata. Predstoji nam obnavljanje Omladinskog kreativnog centra koji treba da bude predat kulturnim poslanicima - rekao je Vučević.

On je dodao da je to snažan potstrek za privredu, ekonomiju, turizam i dobru reklama i za grad i za državu.

- Ovo je presedan jer je Novi Sad prva evropska prestonica kulture van zemalja EU - rekao je Vučević i dodao da su u stalnom kontaktu sa gradovima koji već imaju iskustva i da će sagledati njihovu i lošu i dobru stranu, kako bi se dobro pruipremili za 2021. godinu.

Novi Sad

Nemanja Milenković, koji je deo tima, kaže da je proglašenje Novog Sada za evropsku prestonicu kulture, Novi Sad prvi put dobio strategiju razvoja kulture, a da to treba da bude podstrek i Vladi Srbije. 

- Kada jednom krene ne može da se zaustavi. Pokazalo se da gradovi koji su bili prestonice kulture da im se na uloženi evro vrati do osam evra - rekao je Milenković.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd