fbpx
Skip to main content
Zrenjanin

Zrenjanin - grad otvorenog srca koji će vas oboriti sa nogu: Pravi užitak za sve avanturiste i turiste (FOTO/VIDEO)

Foto: Vojvodina
Staro gradsko jezgro, brojni mostovi, reka Begej, prelepa priroda i srdačni domaćini dovoljan su razlog za posetu Zrenjaninu, gradu otvorenog srca

Bez sumnje možemo reći da je Zrenjanin jedan od najlepših gradova Vojvodine, destinacija koja je prepoznatljiva po kvalitetnim sadržajima, predivnim pejzažima i zadivljujućim prirodnim prostorima.

Grad koji svojim gostoprimstvom očarava, a gurmanlukom garantuje ponovni, planirani dolazak. Grad koji svojim povoljnim geografskim položajem stvara uslove za sjajan razvoj turizma, i grad koji još od davnina poštuje i neguje svoje običaje, kulturu, istoriju, tradiciju i time predstavlja pravi odmor za dušu, raj za oči i pravu turističku destinaciju koja okuplja brojne posetioce, ne samo iz Srbije, već i iz inostranstva.

Evropske firme hrle u Staru Pazovu: Kako je mala vojvođanska opština postala INVESTICIONI ŠAMPION SRBIJE? (VIDEO)

Evropske firme hrle u Staru Pazovu: Kako je mala vojvođanska opština postala INVESTICIONI ŠAMPION SRBIJE? (VIDEO)

Cveta dualno obrazovanje u Staroj Pazovi: Više znanja donosi nova radna mesta, veće plate i nove investicije za sve građane (FOTO/VIDEO)

Cveta dualno obrazovanje u Staroj Pazovi: Više znanja donosi nova radna mesta, veće plate i nove investicije za sve građane (FOTO/VIDEO)

"Zrenjanin - grad na Begeju" Ova reka nosi sa sobom priče o sedam vekova života Zrenjaninaca (FOTO)

"Zrenjanin - grad na Begeju" Ova reka nosi sa sobom priče o sedam vekova života Zrenjaninaca (FOTO)

Kada govorimo o turističkim znamenitostima Zrenjanina po kojima se on izdvaja od mnogih opština u Vojvodini, ali i Srbiji, važno je istaći najpoznatije atrakcije na prostoru grada i okoline, a to su pre svega, Carska bara, jezero Peskara i naselje Ečka.

Osim ovoga, Zrenjanin je poznat i po razvijenim kulturnim institucijama, manifestacijama i brojnim lokalitetima. Arhitektura iz 19. veka, Staro gradsko jezgro, brojni mostovi, reka Begej, prelepa priroda i srdačni domaćini dovoljan su razlog za posetu Zrenjaninu, gradu otvorenog srca.

Kada je reč o razvoju turizma, ulaganju u isti i rad gradske vlasti kako bi se turistički potencijal Zrenjanina maksimalno iskoristio i poboljšao, direktor Turističke organizacije Zrenjanin Zoran Ljubotina ističe da je grad puno toga do sada uradio i ima veliki broj projekata za buduću realizaciju.

- Trudimo se da dosta toga ponudimo, kako našim sugrađanima, tako i gostima koji dođu. Tu su brojne manifestacije, aktivnosti na koje smo posebno ponosni, a koje baziramo na tome da na njima radimo i razvijamo ih u narednom periodu kao što su lovni turizam, biciklizam, nautika i mnogi drugi - objašnjava direktor Turističke organizacije Zrenjanin i dodaje da je ovog leta organizovano i krstarenje Begejom i okolnim rekama s obzirom na to da je Zrenjanin poznat po tome da izlazi na šest okolnih vodenih tokova.

- To su zaista živopisni predeli koje treba videti i zato mogu samo da pozovem sve da uživaju zajedno sa nama. Grad poseduje turističke brodiće kojima se može ploviti po vodama Begeja i okolnih reka i takve ture se nikada ne zaboravljaju. Pored voda, imamo i rezervate prirode poput Carske bare kao rezervat ptica koji je jedinstven u okolini, tu je i naselje Ečka, banja Rusanda, tu su izletišta, kupališta i puno toga što se može videti i doživeti u Zrenjaninu - dodaje Ljubotina.

Zoran Ljubotina
Foto: Vojvodina

Kada je reč o manifestacijama koje ovaj grad organizuje ne treba pričati puno, svi su čuli ili makar jednom i posetili čuvene "Dane piva", "Banatsku bajku", "Leto u Banatskoj bašti", "Cvetnu pijacu" i mnoge druge. Međutim, kada je reč o ulaganju u turizam, iz turističke organizacije imaju novi, drugačiji plan. Naime, u narednom periodu cilj je ulaganje u ruralni turizam.

- Ovaj grad ima 22 naseljena mesta, a svako mesto je priča za sebe. Mi pokušavamo da iz te njihove priče pokažemo i dokažemo svima onima koji dođu da mogu da uživaju u seoskim sredinama. Imamo puno gazdinstava, kako seoskih, tako i poljoprivrednih koji su namenjeni za turizam, puno apartmana i pansiona po selima, puno seoskih manifestacija koje se provlače kroz našu "Banatsku bajku" i "Banatski karavan", a to su naše manifestacije koje traju već dugi niz godina kako u gradu, tako i po selima - ističe direktor TO Zrenjanin.

Turistička organizacija, pored ulaganja u ruralni turizam ima za cilj i proširenje manifestacija, tačnije, njihovih održavanja i po čitavom Banatskom okrugu kako bi se za tu bajkovitu priču manifestacija u Zrenjaninu što više čulo. 

- Kada su gosti, turisti u pitanju, Zrenjanin je jedna zaokružena priča. Imamo razne sadržaje za sve posetioce, i za bicikliste, za nautičare, za sve avanturiste. Ovaj grad zaista ima šta da ponudi i osigura da će iz njega svi otići prezadovoljni sadržajem - objašnjava Ljubotina.

Kada se govori o turizmu u Zrenjaninu i njegovoj posećenosti, dovoljno je izneti podatak koji govori više od bilo kojih reči, a to je da je poseta turista ovom lepom gradu na Begeju svake godine sve veća i veća.

Projekat je finansiran iz budžeta Grada Zrenjanina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Zrenjanina, koji je dodelio sredstva.  

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
5 Beograd