Skip to main content
Aca Lukas

LUKAS TUŽIO GRAND, potražuje 100.000 EVRA na sudu! Ova pevačica će mu biti GLAVNI SVEDOK u procesu

Foto: Youtube Printscreen/AmiG Show/Zvezde Granda
Saša Mirković otkrio zašto su se odlučili na taj korak!

Aca Lukas u narednom periodu biće prezauzet sudskim procesima! Pored suđenja sa RTS, Oliverom Kovačević i članovima žirija festivala Pesma za Evroviziju, koje on krivično goni, očekuje ga i parnica sa "Grand produkcijom".

Kako prenosi "Kurir", pevač je podneo tužbu protiv njih zbog toga što su, kako on tvrdi, neovlašćeno naplaćivali zaradu od njegovog dueta "Kidaš me" s Milicom Pavlović iz 2018. godine. Lukas smatra da "Grand" nije imao prava da prisvoji novac od zarade od pregleda na Jutjubu i drugih striming platformi, a sporna su i izvođačka prava koja su registrovana u agenciji "Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora" (PI). Na osnovu toga Lukas smatra da je oštećen za iznos od 100.000 evra i toliko i potražuje od "Granda" u sudskom postupku.

"PESMA JE BILA NEADEKVATNA, ALI PEVANJE..." Karleuša otkrila šta Zorji nedostaje da bi bila SVETSKA ZVEZDA

"PESMA JE BILA NEADEKVATNA, ALI PEVANJE..." Karleuša otkrila šta Zorji nedostaje da bi bila SVETSKA ZVEZDA

Lukas podneo KRIVIČNU PRIJAVU protiv Nede Ukraden! Ona odbrusila: "TUŽIO me je, jadina sam mu dala glasove"

Lukas podneo KRIVIČNU PRIJAVU protiv Nede Ukraden! Ona odbrusila: "TUŽIO me je, jadina sam mu dala glasove"

SEKLI SU ME DA BIH MOGLA DA RODIM: Naša pevačica se LEČILA godinu dana, a zbog njene priče kreću SUZE NA OČI

SEKLI SU ME DA BIH MOGLA DA RODIM: Naša pevačica se LEČILA godinu dana, a zbog njene priče kreću SUZE NA OČI

S obzirom na to da je u ovaj slučaj upletena i Pavlovićeva, ona će biti svedok u procesu po predlogu Ace Lukasa. Pevačev producent Saša Mirković objasnio je zašto su se odlučili na ovaj potez.

- Istina je da smo i Lukas i ja lično tužili "Grand" za neovlašćeno korišćenje Miličine i Acine duetske pesme, kao i za sav prihod koji su ostvarili od te pesme. Potražujemo od njih 100.000 evra samo za duet "Kidaš me", a pored ove tužbe, postoji i ona u kojoj tražimo još deset miliona evra, a koja im je već upućena i za koju čekamo suđenje. S Milicom u tom smislu nemamo ništa, mi nismo davali naša prava. Oni su svi skidali prava i jedini kojima ništa nije pripalo od toga smo Aca Lukas i ja - poručio je Saša Mirković.

Aca Lukas, Kija Kockar, Saša Mirković
Foto: ATA images

Milica Pavlović nije odgovorila na pitanje zašto je uklonjena pesma "Kidaš me" sa Jutjub kanala "Grand produkcije" i da li je razlog to što je Lukas podneo tužbu protiv njih. Već neko vreme kruži priča i da je "Grand" tužio Milicu Pavlović, navodno zbog toga što je ona sebe prijavila kao vlasnika izvođačkog prava dueta "Kidaš me", ali iz pres-službe ove izdavačke kuće to demantuju.

Milica Pavlović
Foto: Youtube Printscreen/AmiG Show

- Apsolutna je neistina da je "Grand produkcija" ikada uputila ikakvu zamerku, a kamoli tužbu protiv Milice Pavlović ili njene karijere, na koju smo veoma ponosni, budući da je potekla u "Zvezdama Granda". Milica je svakodnevni i rado viđen gost u svim našim emisijama i u produkciju uopšte, a naša saradnja je, na obostrano zadovoljstvo, više nego sjajna - navodi se u saopštenju "Granda".

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd