fbpx
Skip to main content
Svetlana Bojković i Nebojša Glogovac

BILI SU MAJKA I SIN U "PORODIČNOM BLAGU": Ceca Bojković ispričala KAKAV je zapravo bio Glogovac

Foto: Youtube printscreen/Domaca serija/Srbija Danas/RTS Printscreen
Njegov gubitak je velika tragedija...

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine u 49. godini života. Odlazak ove glumačke veličine nenadoknadiv je i tragičan gubitak za srpsko pozorište, za film, ali i za kulturni život čitavog domaćeg podneblja.

Držao se za stomak i teško kretao: Komšije opisale poslednji susret sa pokojnim Glogovcem

Sa tim se slaže svako ko je Nebojšu znao ili samo gledao na malim erkanima ili na daskama koje život znače, a ona sa kojom je Glogovac imao čast da započne svoju pozorišnu karijeru kaže upravo to - da je gubitak Nebojše Glogovca velika tragedija.

Kako je Nebojša Glogovac umro za samo dva meseca: Karcinom pluća najčešće maligno oboljenje u Srbiji

Svetlana Ceca Bojković za Telegraf emotivno priča o Nebojši, i priseća se vremena kada je sa njom zaigrao svoju prvu predstavu "Velika pljačka".

Svetlana Bojković
Svetlana Bojković
Foto: Youtube printscreen/Domaca serija

- Nebojša je bio jedno izuzetno ljudsko biće, i kao čovek i kao umetnik. Potpuno je nezamenjiv i mnogo smo izgubili njegovim odlaskom. Ja sam, kao i svi, jako potresena što je jedan čovek tako mlad, u punoj snazi svoga života i stvaralaštva, napustio ovaj svet - počinje Ceca.

- On je bio jako duhovit, uvek smo se lepo slagali. Radili smo predstavu koja mu je možda bila prva u pozorištu, ili među prvima. To je bilo deveset i neke godine... On i Sergej su bili još studenti glume i igrali smo predstavu na Belefu koja je posle ušla u repertoar Ateljea 212. Predstava se zvala "Velika pljačka". Glogovac je uvek bio jako, jako duhovit! - kaže Ceca, a onda se prisetila scene koja se prepričava i dan danas.

Poslednji dani Nebojše Glogovca: Šetao je Kalemegdanom i nije se odvajao od ćerkice Sunčice (1)

Naime, kada je 24. avgusta 2017. godine Svetlani Bojković uručena nagrada "Pavle Vuisić" na 52. Filmskim susretima u Nišu, Nebojša Glogovac je prokomentarisao: "Baš je krenulo Cecu, da mi je znati ko je gura".

Ceca se sa uživanjem seća tog trenutka.

Nebojša Glogovac
Nebojša Glogovac
Foto: Srbija Danas

- Kada sam primala nagradu on je bio u grupi glumaca koji su bili na sceni i onda je stalno govorio: "Ko li je gura, ko li je gura..." (smeh) Kada sam sišla da ga poljubim on mi je rekao: "E, pa, neka je, vala, i tebe jednom krenulo!" (smeh)  - kaže nam Ceca, i dodaje da je, naravno, sve to bila šala.

- Šala, pa naravno da je bila šala. Ne zna se da li je bio veći čovek ili umetnik... Bio je ljudina, kao čovek visokomoralan, i ne bih mogla da osvojim šta mu je veći kvalitet, da li taj ljudski ili umetnički dar - kaže Ceca za Telegraf.

Svetlana se prisetila i snimanja "Porodičnog blaga", u kojem je igrala Valeriju Gavrilović, majku Zlatka Gavrilovića kojeg je igrao Nebojša Glogovac.

Najpotresniji trenuci Glogovčeve smrti: Glumčev otac se nije odvajao od sinovljeve postelje

- Divno! Sa njim je uvek bilo lako igrati, bio je sjajan glumac... Tu je bio još mlad. Njegova najbolja uloga je u filmu "Ustav Republike Hrvatske". Bio je veličanstven u predstavi "Hadersfild", odličan je njegov "Hamlet", pa "Razbijeni krčag"... Nema gde nije on briljirao! Uloga u "Porodičnom blagu" je bila mnogo simpatična, ali to je jedan mnogo jednostavniji glumački zadatk nego što ga je on imao u pozorišnoj literaturi - kaže Svetlana.

- Užasna je praznina i užasna tuga ostala za njim - zaključuje slavna glumica.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd