fbpx
Skip to main content
sasa popovic

DANAS NA ESTRADNOM TRONU, A NEKADA NA KAFANSKOM STOLU: Evo šta se krije o PROŠLOSTI Saše Popovića!

Foto: Srbija Danas
Od sirotana do estradnog maga.

Saša Popović je devedesetih bio primoran da igra po stolovima i pravi klovna od sebe da bi zaradio novac za egzistenciju. Naime, u javnost su dospeli snimci jednog od Popovićevih nastupa koji se desio sada već davne 1997. godine u jednoj kafani.

Saša je bio na stolu, odeven u odelo veće za nekoliko brojeva, svuda okolo gosti koju jedu i piju, a on peva i igra da bi ih zabavio. Kako navode izvori i svedoci tog vremena, Popoviću je takvo ponašanje na tezgama bilo svojstveno jer je morao da nađe neki keč da zabavi mase i zaradi novac. S obzirom na to da nije imao zavidne glasovne sposobnosti morao je da naše put do uspeha. A estradni mag je prošao veoma trnovit put. Danas veoma uspešan i bogat, a do pre manje od 20 godina čovek koji vapi da mu neko pomogne da bi mogao da plati stan i račune, bio je primoran i da igra po stolovima.

- Nakon raspada grupe "Slatki greh", koji se desio 1991. godine, Popoviću stvari kreću nizbrdo i ništa mu ne ide od ruke. Lepa Brena ih je napustila nakon poslednjeg zajedničkog albuma "Zaljubiška", koji nisu uspeli da ispromovišu zbog preloma njene noge koji se desio krajem 1991. Zlatna koka ovog benda se udaje, napušta tadašnju Jugu i odlazi sa suprugom Slobodanom Živojinovićem da živi u Americi. Tada počinje Sašina borba za opstanak i goli život - tvrdi pouzdan izvor i nastavlja:

- Sale nije znao gde udara. Uložio je novac u banku Dafine Milanović, koja je propala, pa je bukvalno ostao bez prebijene pare u džepu. Odlučio je da snimi album, a u tome mu je pomogao estradni menadžer Raka Đokić. On mu je dao novac za kompletan album i pesme, kao i reklamu u njegovoj izdavačkoj kući ZAM.

Vać 1992. godine Popović izdaje prvi album "Sve sam pare popio" i kreće da nastupa širom zemlje i regiona. Direktor "Granda" nije bio u poziciji da bira gde će nastupati, pa je prihvatao i najgore birtije.

- Sašine pesme su bile više štosne, a on je od sebe pravio cirkusanta u pravom smislu te reči. Oblačio se u šarene krpice, bacao se po sceni i peo po stolovima da bi se dovijao publici i ne bi li zaradio honorar od čega bi plaćao račune - nastavio izvor "Srpskog Telegrafa".

Saša Popović
Foto: Youtube Printscreen/2005ivano

Lepa Brena se vraća na estradu 1995. godine i izdaje album za ZAM. Saša ponovo počinje da nastupa sa Brenom i otad mu karijera kreće uzlaznom putanjom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd