Skip to main content
Dragana Mirković

DRAGANA MIRKOVIĆ NE MOŽE DA ZAUSTAVI SUZE: Progovorila o Šabanu na komemoraciji, JECAJ je guši (VIDEO)

Foto: Dailymotion printscreen/JAPAN
Tuga!

Među kolegama pokojnog Šabana Šaulića, koje su došle na komemoraciju povodom njegove smrti, našla se i Dragana Mirković. Ona je u izjavi nakon završetka komemoracija objasnila koliko je potresena i koliko joj je pokojni kolega bio drag.

- Svi su me rasplakali koji su držali govor, izvinite zbog naočara. Jako je tužan povod našeg razgovora. Beskrajno je teško ovih dana. Prvi put smo se sreli kada sam imala samo 15 godina, imala sam užasnu tremu. On je bio najveći, a prema meni se ponašao kao da smo jednaki - rekla je Dragana, ne uspevajući zbog jecaja da završi rečenicu.

CECA NATOPILA MARAMICU SUZAMA Klonula tokom potresnog govora Zorice Brunclik, Kemišu nije dobro (FOTO)

CECA NATOPILA MARAMICU SUZAMA Klonula tokom potresnog govora Zorice Brunclik, Kemišu nije dobro (FOTO)

- On je bio tih, skroman i povučen čovek, što je odlika najvećih. Štede je na rečima, ali je uvek pogađao u centar - ispričala je Dragana. Ceo razgovor sa pevačicom poslušajte u videu:

Šaban Šaulić bio je jedan od naših najboljih pevača narodne muzike, koji je ostavio značajan trag i od kolega zavredio titulu "kralja narodne muzike". Prvi album objavio je 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović, a od te godine komponovao je veliki broj svojih hitova, najčešće na tekst Radeta Vučkovića.

Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi. Pesme „Dođi da ostarimo zajedno” i „Dva galeba bela”, prema oceni kritičara, jednu su od najboljih narodnih pesama ikada otpevanih. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i: „Uvenuće narcis beli”, „Sine”, „Danima te čekam”, „Sneg je opet, Snežana”, „Odlaziš, odlaziš”, „Pozn'o bih te međ' hiljadu žena"...

IZDAO SI ME: Šabanov veliki prijatelj jedva govori - nisi ni znao koliko si VELIKI!

IZDAO SI ME: Šabanov veliki prijatelj jedva govori - nisi ni znao koliko si VELIKI!

Šaulić je živeo i radio u Beogradu. Sa svojom suprugom Gordanom je imao troje dece — Sanelu, Ildu i Mihajla. Omiljeni hobiji su mu bili pecanje u svojoj vikendici u Krčedinu i fudbal.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd