fbpx
Skip to main content
Predrag Živković Tozovac, Željko Joksimović, Vesna Dedić, Miroslav Ilić, Neda Ukraden

ESTRADA SE OPRAŠTA OD POKOJNOG TOZOVCA! Kolege i prijatelji uputili poslednji pozdrav legendarnom pevaču

Foto: ATA Images/E-stock
Izgubio je bitku sa koronom!

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica korone virusa. Pevač i kolega Miroslav Ilić tužan je zbog smrti kolege kojeg smatra prvim i najvećim na našim prostorima.  

- On je za mene prvi i najbolji. Pomerio je kriterijume u ovom zanatu, pre svega mislim smisao za humor, mangupluk i kao autor, izvođac, posle možeš da ređaš kako hoćeš, ali on je bio prvi. Poslednji put smo se videli na snimanju novogodišnjeg programa - rekao je sa setom Miroslav Ilić za "Kurir". 

PREMINUO Predrag Živković Tozovac!

PREMINUO Predrag Živković Tozovac!

Životna priča POKOJNOG TOZOVCA: Nemci mu streljali oca, a jedna dragocenost zauvek promenila život

Životna priča POKOJNOG TOZOVCA: Nemci mu streljali oca, a jedna dragocenost zauvek promenila život

DO ZADNJEG DAHA SE BORIO ZA ŽIVOT: Ovo su POSLEDNJE REČI Predraga Živkovića Tozovca

DO ZADNJEG DAHA SE BORIO ZA ŽIVOT: Ovo su POSLEDNJE REČI Predraga Živkovića Tozovca

Od legendarnog pevača se emotivnim rečima oprostio i Željko Joksimović.

- Otišao je nas najveći autor, izvođač tradicionalne muzike, i moj Veliki Prijatelj, Predrag Żivković-Tozovac. Hvala za sve dragi Tozo. Počivaj u miru - napisao je Željko Joksimović.

Putem svog Instagram profila od Tozovca se oprostila i Vesna Dedić.

- Poslednji pozdrav iz Balkanske ulice... Od 2002. do 2012. kada bih ga zvala u emisiju govorio je: "Ja trideset godina gradim imidž lepog Toze, a tebi je toliko loše svetlo u emisiji da neću da dođem". Kada mi je Tijanić odobrio studio i bolju rasvetu Tozovac je došao i toliko divno pričao i pevao da smo snimili "Balkanskom ulicom" iz dva dela. Imala sam čast da ga ponekad, kao posle promocije romana "Zagrli me" slušam do zore i to je moj veliki emotivni kapital. Tozovac je ostavio trag u beskraju u istoriji duha zemalja bivše Jugoslavije i napustio ovaj svet svestan da je jedan od najvećih i najvoljenijih - napisala je Vesna.

Za domaće medije, oglasila se i Neda Ukraden koja je bila veliki prijatelj sa Tozovcem i njegovom suprugom. 

Neda Ukraden
Foto: Tv Prva Printscreen

- Čula se s njim nedavno. Pre nego što su se on i Mima venčali, ja sam ih nagovarala da se uzmu i nudila se da im budem kuma i da ih vodim na ručak da proslavimo. Kasnije sam pročitala u štampi da su se uzeli. Zvala sam ih da čestitam i istog dana sam napravila žurku u kući i slavila sa svojim zetom njihovo venčanje. Kasnije sam čula da je u bolnici. Zvala sam njegovu suprugu koja mi je rekla da nije kritično i da je na odeljenju za lakše slučajeve. Međutim, vest od jutros me je rastužila - rekla je Neda Ukraden za Nova.rs.

Putem svog Instagram profila od legendarnog pevača se oprostio i Aca Sofronijević. 

- Zbogom moj dragi i dobri Tozo, hvala ti što si postojao, hvala ti za najlepše pesme, foršpile. Hvala ti za pravo blago koje si nam ostavio da čuvamo, a to ćemo i raditi! Večno si u mojoj duši, tu si jer dok sam živ stalno cu svirati tvoje pesme i sećati se svake reči koje si mi rekao i savetovao najlepše! Hvala zauvek - napisao je Aca Sofronijević.

Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", "Jesen u mom sokaku", "Mirjana", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj", "Ovamo Cigani", "Oči jedne žene", "Prazna čaša", "Jeremija" i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu.

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd