Skip to main content
Jelena Karleuša

KARLEUŠA PRIZNALA: Moj Duško ne podržava što sam bila na gej paradi!

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Au, da li je moguće?!

Pevačica Jelena Karleuša, koja je predvodila gej paradu u Beogradu, kaže da njen suprug fudbaler Duško Tošić ne podržava to što se našla na čelu te kolone.

Članica žirija "Zvezde Granda" postala je kuma ovogodišnje manifestacije, a za Informer priznaje da se igraču turskog Bešiktaša to nimalo nije dopalo.

Jelena Karleuša i Duško Tošić
Foto: Profimedia

- Moj suprug nikako ne podržava ovo što sam uradila. S druge strane, verujem da je ponosan što ima hrabru ženu koja se ne plaši da javno stane iza svojih uverenja.

Šta misliš, zbog čega Dušku smeta tvoja podrška gejevima?

- On je naučen tako. Svest o ovakvim stvarima dolazi iz porodice. Ne možeš preko noći da promeniš ono čime si celog života zadojen, a to je netolerancija i mržnja prema onima koji su drugačiji. Ali eto, ja sam tu da menjam takvu svest.

Jelena Karleuša na Prajdu
Jelena Karleuša na Prajdu
Foto: Srbija Danas

Duško igra za Bešiktaš, a ti 27. septembra imaš nastup u Istanbulu, oboje ste tamo veoma popularni. Šta misliš kako će Turci, koji važe za konzervativan narod, reagovati na to što si kuma gej parade?

- Turci jesu konzervativni i nemaju LGBT paradu, ali imaju mnoge pripadnike te populacije. Verujem da će oni biti zadovoljni što neko koga vole podržava ljudska prava. Za ovu borbu je potrebno samo jedno: biti dobar čovek i imati srce.

jelena-karleusa
Foto: Srbija Danas

Tvoja koleginica i prijateljica Marija Šerifović jedna je od retkih javnih ličnosti koja je priznala da je lezbijka. Da li si je pozvala da ti se pridruži u šetnji?

- Nisam, jer sam smatrala da Mariji takav poziv nije potreban. Ne znam da li je trenutno u Srbiji, ali ako jeste, morala je da se pojavi ovde! Kad već nije bila ove godine, onda je ja punog i čistog srca pozivam da nam se pridruži naredni put. Mnogi bi se oduševili da je vide i sledili bi njen primer. Nije sramota biti čovek koji podržava ljubav, toleranciju, pravo na jednakost i na život.

Da li si očekivala više kolega?

- Žao mi je što nema više javnih ličnosti. Značajno je što su tu bili premijerka Ana Brnabić i Čedomir Jovanović. Trebalo je da bude mnogo više ljudi, ali ovo je ipak veliki uspeh, pošto je sve prošlo mirno.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd