fbpx
Skip to main content
Kijanu Rivs

ISPRAVKA: Kijanu Rivs nije čestitao pravoslavni Božić

Foto:Twitter printscreen/Keanu Reeves KCR
Više portala iz Crne Gore i Srbije objavilo je informaciju kako je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca čestitao pravoslavni Božić.

Mediji, a među njima i naš portal SrbijaDanas.com, su objavili vest o tome kako je holivudski glumac Kijanu Rivs čestitao pravoslavni Božić, a tu činjenicu je pratila i fotografija sa društvenih mreža, ali ta informacija nije tačna, jer se radi o fotografiji koja je objavljivana i 2019. godine, a ne o novoj fotografiji koja bi posvedočila da je Kijanu Rivs stvarno sada čestitao Božić. Da se radi o lažnim informacijama, utvrđeno je kroz analizu portala raskrinkavanje.me, a njihovu analizu preneo je i portal istinomer.rs. U skladu sa analizama, vest je i korigovana. 

Na Tviteru se i ove godine pojavila fotografija jednog od omiljenih glumaca današnjice Kijanu Rivsa koji u rukama drži pravoslavnu ikonu, ali ta fotografija objavljivana je i 2019. godine.  Da poznati holivudski glumac ne koristi društvene mreže opšte je poznata stvar, što je i sam potvrdio jednom prilikom.

Daljom pretragom, portal raskrinkavanje.me je objavu pronašao na lažnom Tviter nalogu, ali nije utvrđeno kako je fotografija nastala i šta ona predstavlja stvarno.  Iz svega toga proizilazi zaključak da je njegova fotografija zloupotrebljena, jer ne postoji niti jedan dokaz da ju je objavio Kijanu Rivs, kao ni da je pravoslavcima čestitao Božić. 

PRVOBITNO OBJAVLJENA VEST

Na Tviteru se pojavila fotografija jednog od omiljenih glumaca današnjice Kijanu Rivsa koji u rukama drži pravoslavnu ikonu. Ova ista fotografija pojavila se i prošle godine, na isti datum, a njegov potez mnogi su protumačili kao svojevrsnu čestitku Božića svim pravoslavnim vernicima koji najradosniji praznik obeležavaju po Julijanskom kalendaru.

Fotografija holivudske zvezde sa ikonom Bogorodice i Isusa Hrista izazvala je i veliki broj pozitivnih komenatara.

Među poznatim facama u Holivudu mnogo je onih koji Božić slave baš 7. januara, a neki od njih su Naomi Kembel, Kim Kardašijan, Tom Henks i Dženifer Aniston.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd