fbpx
Skip to main content
Šaban Šaulić

KONAČNA ODLUKA: Pogledajte ŠTA će biti sa kućom pokojnog Šabana Šaulića u rodnom Šapcu

Foto: Srbija Danas
Na Ildin predlog...

Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen - kuću u rodnom Šapcu. Na ovu ideju došla je pevačeva mlađa kćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji veruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obležili pevačev život i karijeru.

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić
Foto: Srbija Danas

- Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali.

Porodica Šaulić je želela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posete ovaj mali muzej i pogledaju neprocjenjivu zbirku pevačevih uspomena

Šaban Šaulić
Šaban Šaulić
Foto: Srbija Danas

- U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi - otkriva izvor.

- Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali - zaključuje izvor za "Informer".

 

Pročitajte i:

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd