fbpx
Skip to main content
Marko-Živić

SLUČAJNO OTKRIO DA BOLUJE OD OPAKE BOLESTI, a ovako je tekla BORBA Marka Živića: "Noću plačeš jer..."

Foto: Srbija Danas
Davao je snagu drugim pacijentima!

Glumac Marko Živić umro je danas oko 18.30 u 49. godini života, nakon teške borbe sa korona virusom.

Njemu je 2008. godine odstranjen zloćudni tumor koji je tada zahvatio delove jednjala i želuca. Javno je pričao o ovoj borbi i poručio je da je uz pomoć optimizma uspeo da izađe kao pobednik.

Gostujući u emisiji "Preživeli" na K1, Marko Živić prisetio se teškog razdbolja u životu, kada je otkrio da ima karcinom.

Iskorak iz prodaje u svet barista: Jasmina Topalović na takmičenju „Strauss – Master of Coffee“

Iskorak iz prodaje u svet barista: Jasmina Topalović na takmičenju „Strauss – Master of Coffee“

ODLAZAK VELIKOG SRPSKOG GLUMCA RASPLAKAO MNOGE: Evo po kojim ulogama ćemo pamtiti Marka Živića

ODLAZAK VELIKOG SRPSKOG GLUMCA RASPLAKAO MNOGE: Evo po kojim ulogama ćemo pamtiti Marka Živića

VOLEO JE POZNATU VODITELJKU: Marko Živić bio je u BRAKU sa damom sa malih ekrana, decu NISU IMALI, a ovako je o njoj govorio nakon RAZVODA

VOLEO JE POZNATU VODITELJKU: Marko Živić bio je u BRAKU sa damom sa malih ekrana, decu NISU IMALI, a ovako je o njoj govorio nakon RAZVODA

- Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da udjem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu - rekao je tad Živić te nastavio:

- Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, Bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim.

Marko-Živić
Foto: Srbija Danas

Marko je takođe otkrio da je samo mesec dana nakon teške intervencije igrao predstavu.

- Sećam se da me je Dragan Bjelogrlić molio da ne igram predstavu, on je bio vodeći lik. Hteo je sve da otkaže ali ja sam bio uporan. Čak su mi roditelji zvali hirurga i pitali: "Je l’ može on da se smiri", a on im je samo rekao: "Ne. Ako se smiri, opet će upasti u loše stanje, neka ga, to je njegov način da se sa svim izbori". I tako je i bilo, posle te predstave sam se osećao neverovatno, iako sam imao sveže rezove i nosio zavoje - ispričao je glumac tom prilikom i dodao da je tokom svog oporavka često vedrim duhom bodrio i ostale bolesnike, one koji su posustali u borbi za život:

Marko Živić
Foto: Youtube Printscreen/BALKAN INFO - Zvanični kanal

- Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noči jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se isčupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd