Skip to main content
Miloš Biković

MILOŠ BIKOVIĆ NIJE TREBALO DA GLUMI MARAŠA: Evo kom glumcu je bila namenjena GLAVNA ULOGA u "Južnom vetru"

Foto: E - stock/ Časlav Vukojičić
Reditelj otkrio!

Film "Južni vetar: Ubrzanje" apsolutni je hit u domaćim bioskopima - dosad ga je pogledalo više od 700.000 ljudi!

U drugom delu filma Miloš Biković ponovo je zaigrao Maraša, ulogu koja ga je i proslavila, a reditelj ovog akcionog trilera otkriva da je ta rola zapravo bila namenjena Igoru Đorđeviću!

- Ideju za film počeli smo da razvijamo još 2008. godine. Tada je u planu bilo da Maraša igra Igor Đorđević, koji je u tom trenutku imao 31 godinu. Međutim, sve se razvuklo, pa je od ideje do početka snimanja filma prošlo skoro deset godina, a u tom trenutku Igor je imao već 40 godina. Više nije imalo smisla da njega angažujemo jer je tu ulogu morao da igra mlad čovek - priča Mioš Avramović.

Pronađite sve što vam je potrebno za porodični izlet na jednom mestu!

Pronađite sve što vam je potrebno za porodični izlet na jednom mestu!

POSLEDNJA MIS JUGOSLAVIJE se udala za ARAPINA: Evo kako ona DANAS živi i izgleda!

POSLEDNJA MIS JUGOSLAVIJE se udala za ARAPINA: Evo kako ona DANAS živi i izgleda!

PREMINULA MUZIČKA LEGENDA 70-IH: Zauvek nas je napustila pevačica anđeoskog glasa

PREMINULA MUZIČKA LEGENDA 70-IH: Zauvek nas je napustila pevačica anđeoskog glasa

Reditelj je zato odlučio da organizuje kasting za glavnog glumca.

- Za taj lik sam hteo najboljeg mogućeg glumca koji je u tom trenutku imao oko 30 godina. Pozvali smo na kasting sve glumce koji su dolazili u obzir, i to su uglavnom bili oni iz filma "Montevideo". Za Maraša su u opticaju bili Vuk Kostić, Marko Janketić, Petar Strugar, Andrija Kuzmanović, Aleksandar Radojičić i mnogi drugi - priča reditelj i objašnjava kako je uloga na kraju ipak pripala Bikoviću:

Miloš Biković
Foto: Youtube Printscreen/NOVAK KNEŽIĆ

- U početku Miloša uopšte nisam ni video u toj ulozi. Neko iz ekipe ga je pozvao na kasting, pokazao se kao ubedljivo najbolji izbor! Bio je bukvalno sve ono što smo tražili. Dao je Marašu tu neku dozu humanosti i to je bilo to!

Reditelj kaže da je bilo velikih poteškoća dok se film nije realizovao.

Miloš Avramović, Miloš Biković
Foto: Youtube Printscreen/ AmiG Show

- Da nije bilo glumaca koji su bili spremni da rade besplatno ili za simbolične honorare, da nismo besplatno dobijali lokacije i deo opreme, film možda nikad ne bi ugledao svetlost dana. Svi su bili spremni da pomognu koliko god mogu - priča Avramović.

Film je postao veliki hit, pa je Biković ponovio svoju ulogu i u istoimenoj seriji, kao i drugom delu filma. A reditelj je već najavio i treći nastavak! Pored Bikovića, glavne uloge u "Južnom vetru 2" igraju i Jovana Stojiljković, Miodrag Radonjić, Luka Grbić, Miki Manojlović i Aleksandar Berček.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd