Skip to main content
Miloš Biković

"DOŠAO SAM IZ RUSIJE DAN PRE POČETKA SUKOBA!" Miloš Biković: "Atmosfera strepnje i napetosti se uvukla u narod"

Foto: Tv Pink Printscreen
"Ovo je vreme u kojem je mnogo lakše komentarisati nego donositi odluke"

Poznato je da je glumac Miloš Biković uspeo da se probije i na Rusko tržište. On je igrao glavnu ulogu u ostvarenju "Sluga", najgledanijem filmu ruske kinematografije svih vremena, a protekle nedelje tamo je boravio povodom premijere serije "Telki" i filma "Hoću muža".

Sada je za domaće medije prokomentarisao i specijalnu vojnu akciju Rusije u Ukrajini.

"PREŽIVEO SAM 2 RATA I BOMBARDOVANJE u mojoj zemlji!" Biković gradi karijeru u Rusiji, a evo šta misli o sukobima u Ukrajini

"PREŽIVEO SAM 2 RATA I BOMBARDOVANJE u mojoj zemlji!" Biković gradi karijeru u Rusiji, a evo šta misli o sukobima u Ukrajini

Miloš Biković
Foto: E - stock/ Časlav Vukojičić

S obzirom da je bio u Rusiji neposredno pre eskalacije krize između Rusije i Ukrajine, on je otkrio kakava je zapravo bila atmosfera pred sukob.

- Ja sam u Beograd iz Rusije došao praktično dan posle eksalacije sukoba, ali ne iz Moskve već iz Kaljingrada, gde smo, uprkos vanrednim okolnostima održali premijeru filma "Hoću muža". Naime, dobar deo filma sniman je upravo u tom lepom gradu, pa je odlučeno da startujemo tu. Bilo je dileme da li odložiti premijeru, ali pošto su karte već bile rasprodate i to skoro mesec dana pre premijere, odlučili smo se da se to ipak desi. Ocena svih bila je da u toj opštoj tenziji i napetosti, tih dva sata filmske priče o veri u ljubav uprkos svemu, ne da ne može da škodi, već može svima, makar na kratko, olakšati stanje opšte zabrinutosti, strepnje i tuge - istakao je Miloš i dodao...

- Doduše, ta atmosfera strepnje i napetosti nije od juče. Ona se u narod počela uvlačiti mnogo ranije, rekao bih, još od dešavanja na Majdanu, a kako je vreme odmicalo i situacija se komplikovala, njen intenzitet se pojačavao do ovog što imamo danas - rekao je Biković za "Euronews", pa otkrio šta o čitavoj situaciji misle njegove kolege sa kojima je razgovarao.

- Brojne kolege i prijatelji, poznanici u Rusiji, baš kao i ljudi ovde i širom sveta, sa kojima sam u kontaktu, žele, naravno, da to sve odmah stane, jer koji normalan čovek ne bi to želeo?! Koliko je to realno, ja stvarno ne znam. Ovo je vreme u kojem je mnogo lakše komentarisati nego donositi odluke, kako kažu i politički analitičari, a ni oni sami ne daju nikakve prognoze - priča Biković.

Miloš Biković
Foto: Youtube printscreen/Juzni vetar

- Ono što je sigurno je da treba biti oprezan u donošenju sudova, jer rat informacijama bukti paralelno sa oružanim sukobima. Koliko je to nekad dovedeno do apsurda, govore i pojedine objave gde se čak i inserti iz naših filmova koriste kao ilustracije za situaciju tamo. Baš sam juče dobio fotografiju na kojoj je kolega Okanović prikazan kao ukrajinski heroj - istakao je naš poznati glumac.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd