fbpx
Skip to main content
Danijela Štajnfeld Branislav Lečić

"NEMA GINEKOLOŠKOG PREGLEDA, NI MATERIJALNIH DOKAZA!" Advokat objasnio da se SILOVANJE može dokazati

Foto: Profimedia - ATA images - YT printscreen/Hold Me Right Film
"Lečić još uvek nema status osumnjičenog, jer su u toku predistražne radnje. Branislav Lečić jeste prošao poligraf, ali na osnovu rezultata poligrafskog istraživanja ne može se doneti presuda!"

Nakon izjave glumice Mirjane Karanović da odbija da glumi sa Branislavom Lečićem zbog optužbi koje je protiv njega iznela Danijela Štajnfeld, neki su to komentarisali kao ishitrenu reakciju, a neki su je podržali.

Glumica je nakon toga naglasila da je to uradila zbog ženske solidarnosti, a koliko su njeni stavovi ispravni, za medije je rekao advokat Gvozden Grgur.

VANREDNO OBAVEŠTENJE PRODUKCIJE! BELI MANTILI U ZADRUZI! Takmičari poslati u ORDINACIJU, a ovo je RAZLOG

VANREDNO OBAVEŠTENJE PRODUKCIJE! BELI MANTILI U ZADRUZI! Takmičari poslati u ORDINACIJU, a ovo je RAZLOG

SKANDAL! "BILE SU MLADE I BILE SU SILOVANE" Tri poznate PEVAČICE su ZLOSTAVLJANE, a one i dalje ĆUTE

SKANDAL! "BILE SU MLADE I BILE SU SILOVANE" Tri poznate PEVAČICE su ZLOSTAVLJANE, a one i dalje ĆUTE

DA ĆE NASILNO UBITI NJU I NJENU DECU! Slavna glumica dobila STRAVIČNE PRETNJE SMRĆU: Boji se za svoj ŽIVOT

DA ĆE NASILNO UBITI NJU I NJENU DECU! Slavna glumica dobila STRAVIČNE PRETNJE SMRĆU: Boji se za svoj ŽIVOT

"ODAKLE TI TELEFON?! RECI VLADIMIRU DA JEDE!" Tomovićev brat zapalio društvene mreže OVOM porukom

"ODAKLE TI TELEFON?! RECI VLADIMIRU DA JEDE!" Tomovićev brat zapalio društvene mreže OVOM porukom

- Nisam njega ni za šta optužila, niti sam ga uvredila, tako da meni ne treba sud da mi nešto dokazuje, jer sud može da kaže da nema dovoljno dokaza, jer je naše sudstvo takvo kakvo je, i još nema razvijene mehanizme kojima bi se zlostavljanje prepoznalo. Kod nas se još uvek traže neki fizički dokazi, povrede. Žena da bi dokazala da je seksualno zlostavljana, mora da ima fizičke tragove u vidu povreda. Sve ostalo je veoma sumnjivo kod nas. Mislim da to nije u redu - rekla je glumica za medije, a advokat Grgur pojasnio je koliko u njenim rečima ima istine.

Mika Aleksić
Mika Aleksić
Foto: Youtube Printscreen/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

- To nije tačno. U praksi se često dešava da u ovakvim postupcima sud sudi na osnovu svog slobodnog sudijskog uverenja, jer tako i zakon nalaže. U tim situacijama, kada postoji samo izjava oštećene i izjava druge strane, ukoliko dođe do sudskog postupka, sud će, s obzirom na to da su to jedini dokazi, suditi na osnovu svog slobodnog sudijskog uverenja. Mi imamo situaciju i sa Mikom Aleksićem, koji je u pritvoru zbog navodnih nekoliko silovanja, koje je počinio pre dugog niza godina. U tom postupku takođe nema materijalnih dokaza u smislu povreda, ginekoloških pregleda ili bilo kog drugog dokaza koji bi neposredno dokazao to. Njemu se ipak sudi. Naravno, Mika Aleksić je u mnogo težoj poziciji, jer mu se stavlja na teret nekoliko silovanja. Lečić još uvek nema status osumnjičenog, jer su u toku predistražne radnje. Branislav Lečić jeste prošao poligraf, ali na osnovu rezultata poligrafskog istraživanja ne može se doneti presuda - rekao je Gvozden Grgur, koji je dalje objasnio pretpostavku nevinosti, koja brani svakog okrivljenog.

Branislav Lečić
Branislav Lečić
Foto: Youtube Printscreen/K1 Televizija

- Zakonik o krivičnom postupku svakom okrivljenom garantuje pretpostavku nevinosti, to znači da niko nije kriv dok se pravosnažnom odlukom suda ne dokaže suprotno - rekao je advokat.

Danijela Štajnfeld govorila je za medije o traumama i posledicama koje je imala nakon navodnog silovanja.

Branislav Lečić
Branislav Lečić
Foto: E-stock/Milos Rafailovic

- Posmatrajući sve događaje, mogu da primetim da su devojke koje su relativno poznate možda pokušale na taj način da dođu ili do istine ili da steknu neku popularnost. Ne mogu da grešim dušu i da kažem da li je to tako ili nije. Ako se ispostavi da je nešto od toga laž i da je neko to uradio kako bi stekao popularnost, mislim da je to jako loša poruka za sve žrtve silovanja, koje su zapravo prošle kroz jednu takvu torturu. Ja bih onda postavio pitanje zbog čega je neko čekao deset godina. Međutim, svakako mora da se da jako dobro i čvrsto obrazloženje zbog čega to dosad nije prijavljeno. Mislim da, kada se osoba oseti žrtvom takve vrste, ne pravi kalkulacije i ne čeka neko bolje vreme da prijavi krivično delo. Meni je kao profesionalcu drago da tužilaštvo nije refleksivno delovalo u tom smislu. Kada bi samo jednom prijavom mogli da se donose zaključci, to bi značilo da svako od nas ima rizik da ga neko sutra prijavi da smo silovali pre mnogo godina i da nam se unište životi, da bi se na kraju možda ispostavilo da to nije tačno. To bi bilo onda katastrofa za nas kao društvo - zaključuje Grgur.

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd