fbpx
Skip to main content
Elizabet Tejlor

NAJMOĆNIJA LJUBAVNA FOTOGRAFIJA Bili su rođeni jedno za drugo, ali su se previše voleli, a ona je POSLEDNJU TAJNU ODNELA U GROB

Foto: Instagram
Burna ljubav... Brak, pa razvod, pa opet venčanje...

Tako je izgledala veza legendarnih glumaca Elizabet Tejlor i Ričarda Bartona. Bili su rođeni jedno za drugo, provodili trenutke ispunjene strašću ali i besom, a onda prekidali vezu. Snaga njihovih emocija ih je terala na to. Ta ista snaga i iste emocije su ih ponovo spajali. Čudno ili ne, oni su tako umeli da vole.

O njihovoj ljubavi - Ričard Barton lično

"Ona je bol u mom stomaku kad sam daleko od nje, moja najveća sreća, i ja ću je voleti uvek", napisao je Barton u svom dnevniku koji su 2012. objavili britanski mediji.

Kakve emocije! A ova ljubav, za koju mnogi kažu da je bila najuzbudljivija veza poznatih u 20. veku, počela je na poseban način.

- Sreli smo se 1963. na snimanju "Kleopatre". Čim sam stigao na snimanje, odmah sam prišao Liz i pitao je: "Da li ti je neko rekao da si veoma lepa devojka?"  Ruke su mi se tresle, imao sam težak mamurluk, ali je bilo očigledno da sam se prestravio od nje - otkrio je Barton.

U njegovom dnevniku, koji je za  štampu priredio Kristofer Vilijams, profesor sa Univerziteta u Svonsiju, piše i da je Elizabet pre tog susreta posmatrala Ričarda kao intelektualca, duhovitog muškarca i velikog ljubavnika. Iznenadilo ju je što joj je prišao sa tako banalom rečenicom.

"Oboje smo bili u braku, ali je ta privlačnost buknula u trenutku. Odmah sam znao, posle prvog pogleda, da neću moći da se odvojim od nje",  napisao je Ričard Barton, koji bi danas napunio 92 godine. 

Kad su se sreli Elizabet je imala 31, a Ričard 38 godina. Ona je bila u braku sa Edijem Fišerom, on je bio oženjen Sibil Vilijams. Brak sa Liz bio je njegov treći, a njoj je venčanje sa markatnim glumcem donelo petu bračnu sreću.

Skandal u Holivudu: Liz i Barton se zabavljaju

Prvi put su se venčali 1964. u Monterealu i taj prvi brak je trajao jednu deceniju. Holivud je sa velikom pažnjom pratio njihovu vezu. To što su Liz i Ričard bili nesvakidašnji, eksplozivni, neotporni na ljubomoru i burne ispade, činilo ih je još zanimljivijim.

Zajedno su bili i na filmu. Jedno kraj drugog na filmskom platnu su se pojavili 11 puta, i to u antologijskim ostvarenjima.

BLAŽO NIJE NI PRIMETIO DA SE PČELE ROJE: Ali kada je izašao u dvorište video je BOŽJE ČUDO (FOTO)

Jače i od ljubavi

Samo četiri godine pre njihovog prvog razvoda, 1974. godine Barton je zapisao u dnevniku:

" Čitav život bio sam neobično srećan, ali najveća sreća od svih je Elizabet. Pretvorila me je u uzornog čoveka kakav bi trebalo da budem, može da trpi moje gluposti, da toleriše sve što je kod mene nepodnošljivo, kao i moje pijanstvo, da me razume, da prašta."

Ali je onda i dodao nešto što bi moglo da otkrije uzrok njihovih nesuglasica:

"... Ali ona je i neukrotiva, što u meni često izaziva bes, i iz svoje nemoći ja počinjem da je vređam. To je ono kad javno kažem kako mi sjajno funkcionišemo u krevetu, ali čim ustanemo, počinje pakao."

Samo četiri dana pre njihovog raskida, na 10. godišnjicu braka,  oglasila se i Elizabet, u pismu koju je uputila suprugu.

"Dragi (i dalje) moj suprugu. Želela bih da ti kažem o mojoj ljubavi prema tebi, o mom strahu, uzbuđenju, čistom životinjskom zadovoljstvu tobom (i sa tobom), mojoj ljubomori, ponosu, povremenom besu na tebe. Više od svega o mojoj ljubavi prema tebi i ljubavi koju ti meni pomalo udeljuješ. Želela bih da mogu da pišem o tome, ali ne mogu. Mogu samo da ključam u sebi i nadam se da ćeš razumeti kako se zaista osećam. U svakom slučaju, žudim za tobom. Tvoja (i dalje) žena. P.S. Ljubavi, ne uzimajmo više nikad jedno drugo zdravo za gotovo! P.P.S. Zamisli samo - 10 godina!"

SADA IMA 160 KILA! Legenda DŽEK NIKOLSON viće ne liči na sebe: Slavnom glumcu UGROŽEN ŽIVOT! (VIDEO)

Godinu dana je prošlo od njihovog razlaza do drugog venčanja 1975. u Bocvani. U tom periodu Barton se zabavljao sa jednom konobaricom. Mediji su pisali da se Elizabet viđala sa prodavcem polovnih automobila. I 1976. desio se konačan kraj. I posle kraja usledilo je ovo.

- Brak sa tobom je kao život na ivici vulkana. Ali volim te, divna ženo! Ako te bilo ko povredi, samo mi pošalji nešto poput potreban si mi, ili jednu magičnu reč, Elizabet, i ja ću stići brže od zvuka - poručio je Ričard Barton Elizabet Tejlor.

Kraj, ali kao da ga nije bilo

Posle razvoda sa Elizabet Tejlor, Ričard se ženio dva puta, sa Suzan Hant i Sali Hej. Dva puta se udavala i Liz, za Džona Vornera i Larija Fortenskija. Bilo su to neke nove ljubavi u njihovim životima, ali ona stara nije prestala. Nekoliko dana pre nego što će umreti, 1984. godine, Barton je morao nešto da saopšti Elizabet. Napisao joj je to u pismu. Njegove reči čuvala je decenijama na noćnom stočiću. Ono što je Ričard napisao, nikome nije otkrila. Zahtevala je da je sahrane sa njegovim pismom.

Elizabet Tejlor je preminula 2011. godine.

Pročitajte i:

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd