fbpx
Skip to main content
Džoni Dep

OD NAJPLAĆENIJEG GLUMCA DO PROSJAČKOG ŠTAPA! Ko bi rekao da će Džoni Dep ovako završiti glumačku karijeru?!

Foto: Profimedia
Ovo je iznenađenje za sve!

Filmovi u kojima igra Džoni Dep neće se više prikazivati na platformi Netfliks u Americi i Australiji

Ove stvari radimo SVAKOGA DANA ,a nismo ni svesni koliko su RIZIČNE PO NAŠE ZDRAVLJE: Evo kako da umanjimo njihovu štetnost!

Ove stvari radimo SVAKOGA DANA ,a nismo ni svesni koliko su RIZIČNE PO NAŠE ZDRAVLJE: Evo kako da umanjimo njihovu štetnost!

BORILA SE MESECIMA ZA ŽIVOT! Poznat UZROK SMRTI glumice Mire Furlan!

BORILA SE MESECIMA ZA ŽIVOT! Poznat UZROK SMRTI glumice Mire Furlan!

DALA MU JE! Vladimir Tomović nije odoleo GOLIM GRUDIMA Maje Marinković! (VIDEO)

DALA MU JE! Vladimir Tomović nije odoleo GOLIM GRUDIMA Maje Marinković! (VIDEO)

Razlog za takvu odluku navodno je suđenje koje se odvijalo ove godine između glumca i britanskog tabloida San.

Dep je tužio ovaj list zbog klevete jer ga u članku iz 2018. nazivaju „čovekom koji tuče svoju ženu“.

Ovu pravnu bitku izgubio je, nakon što je sud utvrdio da je glumica Amber Herd tokom njihovog braka strahovala za sopstveni život.

Nakon poraza na sudu glumac je ostao i bez uloge negativca Gelerta Grindevalda u serijalu „Fantastične zveri i gde ih naći“.

Zbog čestih poseta sudu, karijera slavnog Depa već godinama ide nizbrdo.

Osim zbog sporova koje je vodio sa bivšom suprugom, ime slavnog glumca postalo je radioaktivno, kako tvrde američki mediji, i kada ga je jedan od članova ekipe filma „Grad laži“ 2018. tužio, jer ga je „vidno pijani“ Dep „dva puta udario“.

O kakvom padu je reč možda najbolje pokazuje to što je omiljeni glumac mnogih 2012. ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenija holivudska zvezda sa zaradom od 75 miliona dolara, dok je ulogu u svom poslednjem filmu „Minamata“ (koji je inače delom sniman u Srbiji) naplatio tek tri miliona.

A zanimljivo je i da se već sad spekuliše da ova situacija može dovesti i do toga da Dep ostane bez zaslužene nominacije za Oskara za film „Iščekujući varvare“.

Džoni Dep potiče iz prosečne američke porodice, od oca inženjera i majke konobarice, sa zanimljivim poreklom – imaju krvi Čiroki Indijanaca, Nemaca, Francuza i Iraca. Selili su se čak dvadesetak puta tokom glumčevog odrastanja.

Dep je sa petnaest napustio školu i osnovao muzički bend, a ubrzo je dobio i prvu ulogu u filmu „Strava u Ulici brestova“.

Prvi uspeh doživeo je sa serijom „21 Jump Street“, a prava zvezda postao je zahvaljujući filmu „Don Huan de Marko“.

Da nije samo još jedan lepi i mladoliki glumac pokazuje i njegova saradnja sa izrazito autorskim rediteljima, Timom Bartonom pre svih („Edvard Makazoruki“, „Ed Vud“, „Svini Tod“, „Čarli i fabrika čokolade“…), ali i Gilijamom („Paranoja u Las Vegasu“), Džarmušom („Mrtav čovek“), Kusturicom („Arizona drim“)… Lik Džeka Speroua iz serijala „Pirati sa Kariba“, koji je osmislio po Kitu Ričardsu, doneo mu je visoke honorare, kao i prvu nominaciju za Oskara (otada je još dve puta bio nominovan).

Osvojio je Zlatni globus i nagradu Udruženja filmskih glumaca. Rođen je 9. juna 1963. godine. Bio je dva puta oženjen, a iz veze sa francuskom glumicom Vanesom Paradi ima dvoje dece.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
21 Beograd