fbpx
Skip to main content
Moskri

PODSEĆANJE NA UŽASNU TRAGEDIJA: Popularni srpski reper preminuo u 28. godini od posledica narkotika

Foto: Youtube printscreen/PrtiBeeGee Moskri
Podsećanje na tragičnu sudbinu!

Davor Bobić poznatiji kao Moskri Loco Pajdoman preminuo je 25. avgusta 2005. godine. Bio je lider rep sastava Prti Bee Gee i danas važi za legendu domaćeg repa, jer je bio dovoljno smeo da progovori istinu o prljavom, divljem svetu u kojem se našao, vanredno talentovan da tu istinu upakuje u crnohumorne rime, izuzetno harizmatičan da samom svojom pojavom popravi atmosferu, dovoljno "lud" da radi stvari koje mnogi drugi nisu smeli. Nažalost, sve to ga je koštalo.

Heroin mu je doneo "člansku kartu Kluba 27", a scena je zauvek izgubila jednog od najautentičnijih, najiskrenijih, najtalentovanijih, najbuntovnijih, najprovokativnijih autora. Ali tu nije tačka.

Kako to obično biva, popularnost je počela da mu raste posle smrti, kad su Youtube preplavili remiksi njegovih pesama, njegovi grafiti počeli da niču gradom, a njegovi stihovi počeli da dobijaju nova značenja.

Valjda zato, mnogi nisu spremni da ga puste ni više od 10 godina posle smrti.

Mikri i Eufrat iz Prti Bee Gee i dalje ga pominju u pesmama, pozivaju se na njegove uticaje, a koliko im fali - jasno vam je kad shvatite da se na omotu poslednjeg albuma "Petarda" našao i Moskri.

U razgovoru za NOIZZ Mikri je šaljivo prokomentarisao da su tom slikom hteli da poruče "da hologram radi, i da ga puštamo u serijsku proizvodnju do kraja 2019."

Moskri
Moskri
Foto: Youtube printscreen/Život po Moskriju

Čekajući taj trenutak, i fanovi su rešili da vrate Moskrija iz mrtvih.

Početkom juna prošle godine premijeru je imao kratkometražni igrani film "Život po Moskriju", koji su potpisali studenti Fakulteta dramskih umetnosti. Režirao ga je Goran Nikolić, a scenario su napisali Marko Marković i Lana Radošević. Projekat je okupio glumce Petra Strugara, Vladimira Vučkovića, malog Andriju Boškovića, Anđelu Jovanović i druge, a kao specijalni gosti pojavljuju se Eufrat i Mikri Maus, Rambo Amadeus, Bvana, Wikluh Sky, Škabo...

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd