Skip to main content
foto

ŠABAN HTEO ZBOG GOCE DA SKOČI U SAVU: Upoznali su se pre 44 godine, a onda je doživeo OVO! Sve zbog nje!

Foto: E - stock/bibiphoto/Youtube printscreen
Nezaboravna priča.

Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće u nedelju, a čitava Srbija i dalje je u šoku. Svi su voleli kralja folka i kafana, a on je voleo nju, Gocu, suprugu koju je opevao i u svojim pesmama. Šabanov život svakako je obeležila ljubav sa suprugom Gocom koja je trajala duže od 40 godina - sa njom je imao puno uspona i padova, ali međusobna bliskost i privraženost uvek su pobedile sve nedaće.

Pevač je nemali broj puta istakao kako bez Gordane ništa ne bi bilo isto, a uz nju je i stasao i kao muškarac i kao muzičar, s obzirom da je ona u njegovom životu još od davne 1975, od Šabanove 25. godine.

BIO JE DIVAN OTAC Šaban će zauvek biti upamćen zbog OVOGA što je OSTAVIO IZA SEBE, a tiče se njegovih naslednika

BIO JE DIVAN OTAC Šaban će zauvek biti upamćen zbog OVOGA što je OSTAVIO IZA SEBE, a tiče se njegovih naslednika

Šaulić je sam u nekoliko navrata priznao da je u mladosti imao muke sa devojkama i da nije imao "žvaku", te da je često na ulici gledao u dame i nadao se da ću mu prići. "Prijatelji su mi govorili da moram da budem dasa, da im se nametnem, a ja sam bio stidljiviji od njih. Kasnije se to promenilo kada su me mediji uzeli pod svoje - pričao je svojevremeno Šaban.

Ipak, popularnost ga je okružila ženama, ali i dalje to nije bilo to... A onda je u život ovog pevača jednog podneva na Adi Ciganliji uplovila lepa Beograđanka Gordana.

- Imao sam do tada nekoliko devojka jer su moje pesme bile hitovi, postao sam poznat, ali svaka reč mi je i dalje bila dukat, još nisam bio naučio da se udvaram na beogradski način. Tada sam već počeo dobro da zarađujem, da se fino oblačim, kupio sam polovnog "fiću" i iznajmio stan kod nekog Žike Mirkovića, rođenog Beograđanina, namazanog svim bojama. Družio sam se sa Žikom, upoznavao sam prestonicu. Jednoga dana odveo me je na Adu da igramo stoni tenis - prisećao se Šaulić davnih dana pa dodao:

- Goca se pojavila sa nekom drugaricom koju je Žika poznavao. Sećam se, Goca je bila mlada i lepa kao anđeo, imala je tada samo 16,5 godina, bila je buckasta i plavokosa, moj tip. Počeo sam da kukam Žiki da me upozna sa njom.

- Priđi joj, upoznaj se sam, reci joj nešto", savetovao me je moj pajtos, a siguran sam da me je pomalo i zezao. Onda je popustio. Prišao je Gordani i predstavio me, rekao joj da sam pevač, zvezda narodnjaka, da imam nekoliko snimljenih albuma, da su mi pesme hitovi... A, Goca me je samo belo pogledala i rekla: "Nikada nisam čula za tebe, ne slušam narodnjake." Hteo sam da skočim u Savu, gde da naletim na žensku koja mi se toliko sviđa, a ne sluša narodnu muziku?! Svojom popularnošću nisam mogao da je očaram, ali je proradilo u meni ono "pamet, grlo, srce". Naglo sam postao rečit, otvorio joj dušu i to je upalilo - otvorio je dušu pre nekoliko godina Šaban...

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd