fbpx
Skip to main content
Porodica Šaulić

SRAMNO: Tužilaštvo u Nemačkoj za Šabanovog ubicu traži 3 godine zatvora - Oglasio se Šaulićev advokat

Foto: Twitter printscreen/DW
Advokat porodice Šaulić traži maksimalnu kaznu u trajanju od 4 godine.

Okrivljeni za ubistvo iz nehata Šabana Šaulića i Mirze Kerića Alsin Levent saslušan je u sudnici u Giterslohu, a tužilaštvo traži, moglo bi se reći, sramnu kaznu za turskog državljanina.

Kako prenosi DW na srpskom, kazna za te okolnosti je do 5 godina zatvora, kaže tužilac i napominje da uvažava činjenicu da je optuženi priznao krivicu, da se kaje i da je koliko-toliko resocijaliziran.

SNIMCI UŽIVO: Počelo suđenje Šabanovom ubici - KRIJE SE OD ŠAULIĆA i medija! Udovica Goca UTUČENA

SNIMCI UŽIVO: Počelo suđenje Šabanovom ubici - KRIJE SE OD ŠAULIĆA i medija! Udovica Goca UTUČENA

JEDNA STVAR BODE OČI: Duško SA NJIMA slavio rođendan do zore, OVAJ Tošićev POTEZ šokirao mnoge!

JEDNA STVAR BODE OČI: Duško SA NJIMA slavio rođendan do zore, OVAJ Tošićev POTEZ šokirao mnoge!

SIN ĐORĐA BALAŠEVIĆA OTIŠAO U MANASTIR - izvršio je POGRUŽENJE, odvela ga DUBOKA VERA u Boga!

SIN ĐORĐA BALAŠEVIĆA OTIŠAO U MANASTIR - izvršio je POGRUŽENJE, odvela ga DUBOKA VERA u Boga!

Tužilaštvo traži kaznu zatvora od 3 godine i 2 meseca, i da se optuženom, nakon isteka kazne, ne vrati vozačka dozvola.

Advokat porodice Šaulić, kako piše Dojče vele, traži kaznu od četiri godine zatvora što je inače "maksimalna moguća kaznu". Ne bi, kažu, samo trebalo kazniti Leventa Alsina, već bi to trebalo da bude signal da se auto ubuduće "ne koristi kao oružje". Porodica Šaulić, kaže njihov advokat, želi posebno da se zahvali policiji Bilefelda na svemu, a posebno državnom tužiocu što im je dozvolio da se "oproste od Šabana".

I advokat porodice Kerić traži kaznu zatvora od četiri godine.

Podsetimo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd