Skip to main content
vidoje ristović

VIDOJEVA IMOVINA KRIJE PREDMETE VREDNE 4 MILIONA EVRA - procureli novi detalji NASLEDSTVA, da li će pripasti Nikolini?!

Foto: Instagram printscreen/vidojeristovic
Bio je kolekcionar

Ni posle više od nedelju dana od smrti istoričara Vidoja Ristovića, ne prestaje interesovanje za njegov burni život.

I dalje se polemiše šta ima od imovine i ko će koliki deo naslediti, s obzirom na to da je poznato da se neke vrednosti, poput stana u Beogradu, nisu ni vodile na njega.

Kako su mediji izveštavali, najveći deo njegovog nasledstva biće dragocenosti čiji je kolekcionar bio, poput vrednih slika, nakita i umetničkih dela.

VIDOJE JOJ OSTAVIO PAPRENO SKUP NAKIT! Stotine hiljada EVRA palo u Nikolinine ruke, a o ovom PRSTENU se još priča

VIDOJE JOJ OSTAVIO PAPRENO SKUP NAKIT! Stotine hiljada EVRA palo u Nikolinine ruke, a o ovom PRSTENU se još priča

"SVA IMOVINA SE VODI NA MOJE IME!" Vidojev otac pobesneo zbog pitanja o NASLEDSTVU: "Sahranjujem sina..."

"SVA IMOVINA SE VODI NA MOJE IME!" Vidojev otac pobesneo zbog pitanja o NASLEDSTVU: "Sahranjujem sina..."

Nikolina Pišek PRVI PUT O MASERKI koja je bila sa Vidojem u trenutku SMRTI: "Teško mi je, vređaju me..."

Nikolina Pišek PRVI PUT O MASERKI koja je bila sa Vidojem u trenutku SMRTI: "Teško mi je, vređaju me..."v

Ono što je manje poznata činjenica je da je pokojni Vidoje bio jedan od najstrastvenijih i najvećih kolekcionara satova. On je, kažu oni koji su ga poznavali, davao ogromne svote novca da bi imao neke od najskupljih i najraritetnijih modela, čija vrednost na tržištu dostiže i po nekoliko stotina hiljada evra. Ipak, postoje i oni koji tvrde da su zapravo u pitanju samo odlične, ali i skupe kopije luksuznih brendova.

Inače, na Ristovićevom Instagram nalogu mogu se videti fotografije na kojim on pozira sa satovima najluksuznijih svetskih brendova kao što su "roleks", "ričard ril", "patek filip", "odemar pige" (AP) i mnogi drugi.

Cene satova koje je on nosio na svojoj ruci i redovno pokazivao svojim pratiocima variraju, a jedan od njih na tržištu danas vredi čak milion dolara. Ovaj AP sat koji je proizveden u samo nekoliko primeraka, pored vrhunskog mehanizma odlikuje i narukvica od kože aligatora, kao i brojačanik oko kog se nalaze dijamanti najfinijeg kvaliteta.

vidoje ristović
Foto: Instagram prinscreen/vidojeristovic

Pored njega, on je, sudeći po fotografijama sa Instagrama, u svom vlasništvu imao i zlatni "patek filip" od 570.000 dolara, kao i još jedan od belog zlata čija je cena 300.000 dolara.

Pokojni istoričar umetnosti bio je i veliki ljubitelj čuvenog "roleksa", pa je tako, između ostalog, imao i nekoliko modela čija cena varira od 10.000 (na kome se nalazi lik Mikija Mausa), pa do 33.000, koliko je morao da izdvoji za model "rut bir". Pored njih, na fotografijama se mogu videti i crveni "ričard mil" od 475.000 dolara, još jedan "patek filip" od 190.000 i AP u vojničkom dezenu od tričavih 50.000 dolara.

Naravno, ako su originali u pitanju.

Ovo su samo neki od satova koje je Vidoje imao, a oni koji ga poznaju kažu da je posedovao i druge i da je vrednost njegove kolekcije oko 4.000.000 dolara.

Oni koji veruju da su u pitanju kopije smatraju da ukoliko je posedovao toliko vrednu kolekciju, nikad sa suprugom Nikolinom ne bi podigao dva kredita od po 400.000 evra za kupovinu kuće u Zagrebu i da na oba imaju hipoteku.

Inače, kao što se pisalo, kako je objasnila advokatica Sara Papaz, šta sve hrvatskoj voditeljki može pripasti od dragocenosti, kao što su satovi i nakit, ali i vrednih umetnina i nekretnina u Hrvatskoj, biće utvrđeno na ostavinskoj raspravi.

Nikolina Pišek
Foto: ATA images

- Umetničke slike i dragocenosti dele Nikolina i ćerke, ali ako su utvrdi da su neke stečene pre braka, onda udovica Pišek nema prava na njih, već samo naslednici. U sudskoj praksi dešavalo se da neko traži osporavanje prava nasledstva. Na primer, ako otac pokojnika smatra da je Vidoje imao veći doprinos pri sticanju imovine od supruge, onda može tražiti izdvajanje imovine iz vrednosti zaostavštine. Dakle, udovici pripada polovina nasledstva, s tim što ima jednako pravo i na nasledstvo u drugoj polovini - kaže advokatica i dodaje da sve ovo važi ukoliko nije potpisan predbračni ugovor. 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd