fbpx
Skip to main content
Iva Štrljić

ZLO TREBA ISKORENITI: Iva Štrljić dala svoj glas u borbi protiv NASILJA NAD DECOM

Foto:Youtube/printscreen/Svet Turizma
Ljubav i empatija su rešenje.

Glumica  i spisateljica Iva Štrljić otvoreno je progovorila za portala "Srbija Danas" na temu vršnjačkog nasilja.

BOLELO JE: Voditeljka "Slagalice" iskreno o MALTRETIRANJU koje je proživljavala

- Lično nikada nisam imala iskustva sa tim. To je verovatno neka srećna okolnost. Nekako, rasla sam u normalnom okruženju... Možda to nema veze ni sa okruženjem, već sa vremenom u kom sam ja odrasla. U mojoj generaciji se negovala empatija prema drugom čoveku, brižnost, pažnja... U moje vreme, toga toliko nije bilo - konstatovala je.

Štrljićeva smatra da u osnovi svakog prestupa, bilo da su u pitanju deca ili odrasli, leži nedostatak empatije. Iva misli da od malih nogu decu treba vaspitavati da razumeju i vole druge.

iva strljic
Foto: Srbija Danas

- Nisam roditelj i neću moći da dam neki dobar savet, ali jako sam osetljiva kada su deca u pitanju. Mislim da školstvo, pre svega, treba da obrati pažnju... Ne znam... Insistiranje na toj empatiji, više nego na bilo čemu iskoreniće sva zla - tvrdi glumica.

Iva je aktivna na društvenim mrežama, ali tvrdi da takođe nije imala susreta sa nasiljem na internetu.

- Ja komentare na društvenim mrežama i ne čitam, stoga nemam problem - bila je kratka Štrljićeva.

Logout nasilje
Foto: Srbija Danas

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca.

Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!

 

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Fog
9 Beograd