Skip to main content
Mrtvak

JEZIVA SMRT: Čovek se probudio sa UJEDOM na vratu - UMRO posle mesec dana! Prvi smrtni ishod posle 1954. godine

Foto: Profimedia/ilustracija
Centri za kontrolu i prevenciju bolesti potvrdili su dijagnozu nakon ispitivanja u laboratoriji i rekli da je čovek počeo da oseća simptome povezane sa besnilom.

Odeljenje za javno zdravlje Ilinoisa u utorak je izdalo saopštenje da je čovek preminuo od besnila i da je to prvi slučaj ove bolesti u državi od 1954. godine.

Odeljenje je objavilo da je muškarac u 80-im godinama iz Lejk Kounti-ja, umro, nešto više od mesec dana nakon što je ispričao da se probudio jednog dana, sredinom avgusta i zatekao slepog miša koji ga je napao tako što mu se zalepio za vrat.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti potvrdili su dijagnozu nakon ispitivanja u laboratoriji i rekli da je čovek počeo da oseća simptome povezane sa besnilom, uključujući bol u vratu, glavobolju, poteškoće u kontroli udova, nejasan govor i utrnutost u ekstremitetima.

USKORO PILULA KOJA PRODUŽAVA ŽIVOT NA 200 GODINA?! Organi neće moći da propadaju, a EVO KADA STIŽE

USKORO PILULA KOJA PRODUŽAVA ŽIVOT NA 200 GODINA?! Organi neće moći da propadaju, a EVO KADA STIŽE

U OVAJ PRIRODNI BOTOKS SE KUNE KEJT MIDLTON: Deluje istog trenutka i briše bore u sekundi! (FOTO)

U OVAJ PRIRODNI BOTOKS SE KUNE KEJT MIDLTON: Deluje istog trenutka i briše bore u sekundi! (FOTO)

Besnilo ima jednu od najvećih stopa smrtnosti od bilo koje druge bolesti, jer gotovo 100% pacijenata koji pokazuju simptome umire u roku od nekoliko nedelja.

Iako postoji vakcina protiv besnila i mogućnosti lečenja koje mogu sprečiti smrt, lečenje treba primeniti odmah nakon što je žrtva izložena bolesti.

Kada žrtva počne pokazivati simptome, obično je prekasno za njihovo spašavanje.

Slepi miš
Foto: Profimedia

Zdravstveni radnici i drugi koji su imali kontakt sa izlučevinama zaraženog čoveka procenjuje se njihovo zdravstveno stanje i pruža im se prevencija proti besnila, izvestio je CBS News.

Direktor IDPH-a, dr Nozi Ezike, rekao je: - Postoji tretman koji spašava živote za one koji brzo traže pomoć nakon što su bili izloženi životinji sa besnilom -

- Ako mislite da ste možda bili izloženi besnilu, odmah potražite medicinsku pomoć i sledite preporuke zdravstvenih radnika - reči su direktora.

Ljudski slučajevi besnila su retki, ali ih ima na primer od jednog do tri slučaja koji se prijavljuju svake godine širom sveta. 
 

Procenjuje se da 60.000 Amerikanaca prima vakcine nakon izlaganja svake godine.

BONUS VIDEO: SAUNA, BAZEN I GARDEROBER KAO STAN: Pogledajte unutrašnjost nove luksuzne kuće Jelene Karleuše

 

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd