fbpx
Skip to main content
Pas i čovek zagrljeni

Da li vaš pas skače na ljude? Pokušajte da ga odviknete od toga na nekoliko načina! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Evo šta treba da učinite!

Vaš pas voli da skače na druge i vi niste srećni zbog toga. Znate da nikome neće da naudi, ali opet to vaši gosti ne znaju, pa se mnogi uplaše. Želite psa da odvikente od ove navike i da uživa zajedno sa vama.

Pacovi pokazuju saosećajnost! Istraživanje pokazalo da će pre pomoći drugom pacovu nego sebi da ugode

Psi su druželjubiva bića i ako žive sa ljubavlju i pažnjom njihovih vlasnika u većini slučajeva neće napadati druge ljude, neće pokazivati agresivnost, već će želeti samo da se igraju sa njima. 

Tako će pas dobiti želju da skoči na onoga ko vam dođe u kuću i to može predstavljati problem, jer nikada ne možemo znati kakvu će ko imati reakciju. Pokušajte svog psa da odviknete ove navike na nekoliko načina. 

POTPUNO NEOBIČAN PAR! Ovo slatko tele i veseli pas su NAJBOLJI PRIJATELJI! (VIDEO)

Pas počne da skače na svakoga, pa i na vlasnika baš zato što, kad god on skoči vlasnik ga nagradi ili pomazi. Tako pas kad god želi poslasticu ili pažnju skoči na nekoga. Trebalo ba da se ovakve stvari preduprede i da učinimo nešto povodom toga dok je pas još mali.

Nemojte psa udarati niti vikati na njega kada se ovako nešto dogodi. Pokušajte da sa njim radite od malena. Pas kada od malena nauči da ne sme skakati na nekoga više to neće raditi. Kad on skoči vi ga ignorišite i nemojte pažnjom podsticati tu radnju. Kada je dobar i miran dajte mu poslasticu i pomazite ga. Tako će znati da će biti nagrađen samo onda kada čvrsto stoji sa sve četiri noge na zemlji. 

pas
pas
Foto: Profimedia

Jezivo predviđanje: Koale će POTPUNO NESTATi sa zemlje za samo tri decenije!

Kod odraslih pasa princip je identičan, ali stvari idu teže. Teže se odrasliji psi odviknu ove radnje, ali moguće je na ovaj nači ih odvići. Prosto kad god on pokuša da skoči, bilo bi dobro da ga vlasnik ignoriše. Tako će videti da upravo ta radnja podstiče nižu pažnju od one koju je pre skoka imao. 

Trenirajte vašeg psa da izbaci neželjeno ponašanje i da se više ne ponaša tako što će dobrodošlicu gostima da pruža tako što će skočiti na njih. Samo upornošću se stiže do rezultata. Nikako vikom i ljutnjom na njega.

 

Pročitajte i:

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd