fbpx
Skip to main content
Pas pliva

DA LI VAŠ PAS UNOSI DOVOLJNO TEČNOSTI? Evo kako NEDOSTATAK vode UTIČE na zdravlje vašeg ljubimca!

Foto: Profimedia
Vodite računa o ovome.

U vreme veoma visokih temperatura svima je potrebna voda. Njome se najlakše rashladimo i osvežimo. Kako je ljudima potrebna voda za ugodan topao dan, tako je važna i kućnim ljubimcima.

GARFILDE, KONKURENCIJA! Toliko su ugojili mačku, jedva može da se kreće uz stepenice! (VIDEO)

pas pliva
pas pliva
Foto: Profimedia

ŽELITE DA IMATE LJUBIMCA? Evo KAKO da izaberete NAJBOLJU vrstu PSA za vaš KARAKTER!

Razlika je u tome što se mi možemo snaći, kupiti vodu, znamo gde je ima, a pas to ne može da uradi. Životinje piju vodu odakle stignu, ali kada je vrućina ogromna, ni voda nije svuda dostupna. Moramo se postarati da naš ljubimac uvek ima dovoljno vode i da ona pre svega bude sveža. 

Psi neretko proliju vodu koju ste mu ostavili u posudici, dok se ne vratite sa posla. Nije to nikakva agresivnost niti dosada. Psi vole da se rashlade vodom, pa neretko stanu šapicama u posudu sa vodom. Neki umeju se zapljuskuju vodom prednjim šapama po bedrima i stomaku. Vlasnik bi trebalo da prati koliko njegov pas pije vode. To nam može pokazati mnoge važne stvari. 

Koliko pije vode bez ikakve aktivnosti, koliko nakon skakanja i trčanja. To nam može pomoći i da uvidimo eventualni zdravstveni problem kod psa. Na koje zdravstvene tegobe ukazuje voda. Ukoliko pas pije premalo vode može da prouzrokuje dehidrataciju ili otkazivanje organa. Ovo može čak dovesti i do uginuća životinje. 

KAKAV PAMETNJAKOVIĆ! Upoznajte Bruna, mačora koji izvodi GENIJALAN trik! (VIDEO)

pas pije vodu
pas pije vodu
Foto: Profimedia

VIDEO KOJI BUDI NAJNEŽNIJE EMOCIJE! Ovako SLON pokazuje LJUBAV prema ČOVEKU! (VIDEO)

Sa druge strane, ako pas pije previše vode može izazvati nadutost trbuha, smanjenje elektrolita, a to dalje može da dovede do zastoja rada srca i bubrega. Previše vode može da bude pokazatelj i šećerne bolesti. Visoka žeđ može biti prouzrokovana hipokalemijom, odnosno smanjenom količinom kalijuma u krvi.

Psima se, kao i drugim sisarima, preporučuje između 44 i 66 ml vode po kilogramu težine. Naravno, oni će vodu piti i prema svojim potrebama. To znači da, recimo, ako psi jedu više suvu nego vlažnu hranu – onda će piti i više vode. 

Količina vode zavisi i od veličine i aktivnosti psa. Ako planirate negde na odmor sa svojim ljubimcem, ponesite mu dosta sveže tečnosti da bi mogao da se osveži. Ne ostavljajte ga u kolima. 

OVAJ PAS JE POSEBAN: Pogledajte njegovu REAKCIJU na vest koju mu je gazdarica saopštila!

pas pije vodu
pas pije vodu
Foto: Profimedia

ONE SU PRAVI PREDATORI! Evo ZAŠTO mačke imaju USPRAVNE zenice!

Ako ne možete da povede svog ljubimca na odmor postarajte se da mu bude prijatno bez vas. Nađite nekoga od poverenja ko će da ga pričuva i ko će mu pružiti svu potrebnu negu, pažnju i ljubav dok vi niste tu, kako biste bezbrižno pu

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
16 Beograd