Skip to main content
Rukovanje pseća šapa

DIRLJIVA SCENA: Čovek je proveo noć u kućici za pse, a ono što je želeo da dokaže RAZNEŽIĆE SVE!

Foto: Profimedia
Svaka čast!

Veterinar je odlučio da provede noć u kućici za pse na hladnoći kako bi pokazao vlasnicima koji ostavljaju životinje napolju koliko je njima zaista hladno.

Svoj mali eksperiment sproveo je da bi edukovao ljude u nadi da će na ovaj način pomoći nečijem ljubimcu da bude smešten na toplom.

KONAČNO I DOKAZANO: Pitali ste se da li je pametniji PAS ili MAČKA? A odgovor je...

Pas
Foto: Profimedia

Temperatura u kućici je bila ispod -6 stepeni kada je ušao unutra, a nakon samo 30 minuta se malo zagrejalo, pa je temperatura bila oko -3,6 Celzijusa. Bez obzira na to što je temperatura malo porasla, ovaj čovek je počeo da se trese od hladnoće, dok je u kućici počeo da se stvara led. 

Posle sat vremena, temperatura je opet pala na -6. Postajalo mu je sve hladnije i prvo što je osetio je da su mu stopala utrnula, piše Index.hr. 

5 IDEALNIH PASA ZA MALI STAN: Ako odaberete njih, nikada se nećete pokajati!

Veterinar tvrdi da ovakvo stanje ni jedan pas biološki ne može da podnese, pa će pokušati sve kako bi se zagrejao. I psi i mace se obično sklupčaju što više mogu kako bi se maksimalno zagrejali. 

pas
Foto: Youtube printscreen/The Dodo

U sledećih sat vremena temperatura se kretala između -6 i -3, a njemu je bilo sve hladnije. Zamislite samo kako je psu koji sve vreme mora da leži sklupčan, pa čak i ako ima debelo krzno. Ovaj veterinar kaže da to nije uslov da bi mu bilo dovoljno toplo, pošto je i on jako dobro obučen, a smrzava se i trese. 

Nakon tri sata izmerio je svoju temperaturu, koja je bila oko 35 stepeni. On smatra da ga niko ne može uveriti da pas koji spava u hladnoj kućici može da se oseća srećno i sigurno. 

A GDE JE LESI? Ovo je lista NAJPOPULARNIJIH imena za pse i mačke u 2017. godini!

Bez obzira na sve, nije uspeo da zagreje kućicu na više od -3 stepena. Posle tri i po sata temperatura je iznosila -8.5C. Čak i uz gomilu odeće i ćebadi koje je imao, temperatura je i dalje padala, pa se spustila ispod -9.5 stepeni, za nešto više od četiri sata koliko je proveo unutra. 

pas
Foto: Youtube printscreen/The Dodo

Razmislite kako biste se vi osećali na ovoj temperaturi i koliko bi vam to bilo "prijatno"?

Zato, ako vidite napuštenu životinju, potrudite se da joj obezbedite neko skrovište i obavestite nadležne institucije ili organizacije jer ni jedna životinja ne zaslužuje da živi u takvim uslovima!

NA IVICI SMRTI, A ON JOJ SPASIO ŽIVOT: Pas Keola ispao je HEROJ kakvog niste videli! Pogledajte KAKO!

Celu situaciju možete pogledati u videu ispod.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd