fbpx
Skip to main content
pas

MAZIĆU TE - PAZIĆU TE! Evo zašto vaš PAS ne voli maženje OVIH delova tela!

Foto: Profimedia
Izbegavajte ta mesta.

Interakcija i dodiri između psa i čoveka mogu da imaju terapeutsku korist za obe strane. Dodiri smiruju uznemirene pse, ali i vlasnike. Ipak, treba biti oprezan, jer psi ne vole kada ih diramo i mazimo po svim delovima tela.

Trik kojim ćete se za čas rešiti mirisa ljubimaca u stanu!

pas
pas
Foto: Profimedia

MEDALJE I DIPLOME ZA HEROJE! Kolumbijska policija odlučila da PENZIONIŠE pse tragače!

Uopšteno, psi obožavaju kada ih mazite po grudima, ramenima i u blizini repa. Dodatna mesta, koja podrazumevaju njihovo zadovoljstvo ovom radnjom, uključuju vrat i područje između ušiju. Ali, tu su i ona osetljivija područja, gde su vaše ruke manje dobrodošle, a to su njihove uši, šape, vrh repa, vrh glave, njuška i stomak. 

To ne znači da nijedan pas ne voli da mu se dodiruju ta mesta, ali bilo bi dobro da ih izbegavate ako primetite čudno ponašanje vašeg ljubimca dok ga mazite po navedenim delovima. 

Takođe, pokreti kao što je "čupanje" ogrlice vašeg psa, kod njega mogu izazvati strah. Vaš ljubimac bi ovakvu vrstu dodira mogao da shvati kao pretnju, zbog čega bi mogao da ispolji znake agresije ili bi mogao da pokuša da pobegne. 

Da li vaš pas skače na ljude? Pokušajte da ga odviknete od toga na nekoliko načina! (VIDEO)

pas
Pas
Foto: Profimedia

POTPUNO NEOBIČAN PAR! Ovo slatko tele i veseli pas su NAJBOLJI PRIJATELJI! (VIDEO)

Maženje kao nagrada 

Jedno istraživanje pokazalo je da psi preferiraju maženje više nego verbalne pohvale kad je reč o nagradi za njihovo pozitivno ponašanje. Maženje tako pomaže u održavanju dobrih manira. Ali ponekad to nije dovoljno pa stručnjaci savetuju kombinaciju maženja i vokalne pohvale za najbrže učenje.

 

Pročitajte i:

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd