fbpx
Skip to main content
mačka

NA POSAO SA SVOJIM LJUBIMCEM: Mačke kao terapija protiv stresa na poslu

Foto: Profimedia
Direktor jedne japanske kompanije uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenima da dođu sa svojom mačkom

Jedna firma u Japanu, zemlji gde su kompanije poznate po dugom radnom vremenu i često stresnoj hijerarhijskoj disciplini, pronašla je terapiju za smanjenje stresa - mačke.

U maloj tokijskoj kancelariji informatičke firme Ferej (Ferray) devet mačaka skaču na kolena zaposlenim, šetaju se po tastaturama, spavaju, jedu i slobodno se kreću po prostoriji.

Kako izgleda kada pande prave žurku u zoo vrtu pogledajte OVDE!

Direktor kompanije Hidenobu Fukuda uveo je svoju politiku "mačke u kancelariji" 2000. godine na zahtev jednog od svojih saradnika i dozvolio zaposlenim da dođu sa svojom mačkom. Rekao je i da daje 5.000 jena (40 evra) mesečno svakom ko spase mačku.

Mačka u kancelariji
Foto: Twitter

I druge japanske kompanije su se okrenule životinjama da smanje stres i napetost na radnom mestu. U japanskom ogranku firme Orakl (Oracle) pas nazvan Kendi postao je njihov "ambasador, zadužen da prima goste i smiruje zaposlene, može da se pročita na njihovom internet sajtu.

Orakl u Japanu ima psa u kancelariju od 1991. i Kendi koja je četvrti pas po redu, sada ima svoj Tviter i Instagram nalog.

Kompanija za ljudske resurse Pasona Grup "zaposlila je" u punom radnom vremenu dve koze 2011. godine i dve alpake (lame) 2013, delimično u terapeutske svrhe. Tokio ima šezdesetak kafea gde su zvanično dozvoljene mačke i gde se slobodno šetaju među klijentima.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd