fbpx
Skip to main content
Pas na plaži

Ne možete ih prevariti - Nova studija pokazala: PAS zna kada ga neko LAŽE!

Foto: Profimedia
Uvek su spremni da vam prvo poveruju!

Nova studija je pokazala da pas brzo razume kojoj osobi ne treba verovati i pre ili kasnije počinje da je u potpunosti ignoriše.

Ovo nisu bili prvi istraživači koji su otkrili moćnu intuiciju pasa. Jedna druga studija u poslednje vreme otkrila je da psi prave razliku između srećnih i ljutih izraza ljudskog lica i znaju kako da se ponašaju u skladu sa tim.

Statistika dokazala: Saznajte koje osobe su u NAJVEĆOJ OPASNOSTI od UJEDA PASA!

Žena sa psom u šetnji
Foto: Profimedia/ilustracija

Skoro objavljena studija u časopisu "Animal Cognition" objašnjava detaljno da pas zna kada neko laže. Da bi ovo testirali, istraživači, predvođeni Akikom Takaokaom sa univerziteta japanskog grada Kjota, testirali su 34 psa u tri kruga.

Saznajte koje SOBNE BILJKE su OPASNE po zdravlje vaših LJUBIMACA!

U prvom krugu oni su na uzbudljiv način pokazali psima gde je sakrivena hrana i tako su zadobili poverenje pasa. Ali u drugom krugu isti istraživači su prevarili pse pokazujući im praznu posudu. U trećem krugu istraživači su ponovo pokazali posudu sa hranom, ali psi nisu reagovali uopšte: posuda je predstavljala stvar koja pokazuje određen nivo nepoverenja.

pas jede
Foto: Profimedia

- Socijalna inteligencija pasa je razvijenija nego što smo mislili - rekao je Takaoka, dodajući da se ova socijalna inteligencija selektivno razvila tokom dugog života sa čovekom.

Najveći prolećni neprijatelj vašeg psa! Redovno pregledajte ljubimca!

Ovo objašnjava zašto su psi spremni da poveruju prvi: psi se delimično oslanjaju na ljude i od njih dobijaju informacije o okolini - ako im svet ukazuje nepoverenje, oni mogu da budi uplašeni, a u nekim slučajevima i agresivni.

Budite iskreni sa psima i sigurno će vam uzvratiti vernošću i ljubavlju.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd