fbpx
Skip to main content
pas

UČITE OD PSA: 5 životnih lekcija kojima nas mogu naučiti naši LJUBIMCI

Foto:Instagram printscreen/dogs.lovers
NIje iznenađenje da su psi čovekovi najbolji prijatelji.

Živeti sa kućnim ljubimcem koji je star može biti veoma teško i emotivno. Teško je gledati kako vaš pas iz dana u dan stari, svakodnevno ga negovati i pomiriti se sa tim da ćete se uskoro rastati.

Tokom života naučimo dosta od svojih ljubimaca, a gospođa Kejtlin iz Londona kaže da je u poznim godinama svoje ljubimice naučila najvažnije životne lekcije od nje:

Nikada nije kasno da probate nešto novo 

Njena ljubimica nikada nije imala preterano interesovanje za igračke, ali kada je imala 12 godina, jednog dana je u parku počela da skače za loptom drugog psa. Toliko se zabavljala trčeći i igrajući se da je izgledala kao štene, a ne pas od 12 godina. Na taj način Kejtlin kaže da je i nju inspirisala da proba nove stvari i pronađe neke nove hobije, a da ne brine o tome što možda nije svaki put najbolja – bitno je da se zabaviš.

NE BACAJTE STARE STVARI! Budite kreativne, od starih farmerica napravite novi komad odeće

NE BACAJTE STARE STVARI! Budite kreativne, od starih farmerica napravite novi komad odeće

RAT bivših supružnika NE PRESTAJE! Bred Pit želi da vidi Anđelinu Džoli IZA REŠETAKA?!

RAT bivših supružnika NE PRESTAJE! Bred Pit želi da vidi Anđelinu Džoli IZA REŠETAKA?!

"Varala si me, vrati mog psa!" Viralna objava mladića ZAPALILA INTERNET!

"Varala si me, vrati mog psa!" Viralna objava mladića ZAPALILA INTERNET!

Budi prijatelj sa svima

U svojim poznim godinama pudla je pokazala neverovatnu sposobnost da se sprijatelji i sa ljudima i sa drugim životinjama. Tokom njenog života Kejtlin je privremeno udomljavala oko 30 pasa i njena mezimica ih je sve rado prihvatila, igrala se sa njima, delila hranu… Za Kejtlin je to bio primer samouverenosti i sigurnosti nekoga ko zna da je voljen i primer za to kako treba pristupati drugima.

Pomoći ljudima kojima je to potrebno

Kako je pudla odrastala, počela je da se interesuje za decu i osobe sa invaliditetom. Bila je neverovatno nežna i strpljiva sa njima, prilazila ljudima u kolicima i starim ljudima. Taj odnos prema ljudima i psima Kejtlin će se truditi da zadrži i da kad god može pruži pažnju i pomoć drugima.

Postavite granice

Kaže da je jedna od glavnih stvari koju je naučila da postavi granice. Njena ljubimica je bila veoma tolerantan pas, ali je isto tako na fini način umela da pokaže i ljudima i drugim psima kada počnu da prelaze granicu.

Potražite ono što vam je potrebno

Što je bila starija, to je jasnije znala da stavi do znanja kada joj smeta buka televizora, stavljala do znanja da joj je vruće, kada se plaši oluje… Kejtlin je tako naučila da nije strašno staviti svoje potrebe ispred drugih.

Posmatrajte svoje ljubimce i učite od njih, sigurno ćete oplemeniti svoj život.

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd