fbpx
Skip to main content
Pas pere zube

Period menjanja zuba kod šteneta: Kako da sačuvate stvari od žvakanja?

Foto: Profimedia
Važno je da psu obezbedite dovoljno igračaka za žvakanje.

Period kada štene počne da menja zube može biti vrlo težak i naporan kako za vas tako i za psa. Međutim, postoje neke stvari koje možete uraditi kako biste ublažili problem i zaštititi vašeg ljubimca, ali i stvari od žvakanja…

ZABORAVITE NA FUDBAL: Žene reprezentativaca Rusije su divlje mačke! Kada ih vidite, neće vam biti dobro (FOTO)

australijski terijer, stene, pas, psić, štenci, štenad
Foto: Profimedia

Suprotno onome što mnogi veruju, štenci ne menjaju zube kao deca. Da, štencima ispadaju mlečni zubi obično u uzrastu od tri do devet meseci. Međutim, sam čin žvakanja stvari je zapravo problem, izazvan problemima u ponašanju, i treba ga saseći u korenu.

HEROJ - VUKLA JE BEBU ZA PELENU! Ženka Pitbula SPASILA SEDMOMESEČNU bebu iz zapaljenog stana (FOTO)

Važno je da ne “izazivate” štene cipelama i drugim stvarima. Blokirajte mu pristup oblastima koje su posebno problematične. Naravno, uvek se preporučuje i da potražite savet serifikovanog stručnjaka za ponašanje psa.

američki staford, mladunci, štene, štenad, psi koji spavaju
Foto: Profimedia

Takođe, važno je da psu obezbedite dovoljno igračaka za žvakanje. Još u ranom uzrastu je neophodno psu dati igračke koje sme neometano da žvaće kako biste sačuvali dragocene predmete u domaćinstvu. Igračke za štence su obično manje i mekše u odnosu na one za odrasle pse, jer su njihovi zubi podložniji lomljenju. Kada pas izglođe igračku, obavezno uklonite preostale delove, kako biste sprečili nezgode.

SKOČILA I ZGUŽVALA SVE PAPIRE! Urnebesna scena u jutarnjem kod Jovane i Srđana: Sve se desilo odjednom...

Tokom perioda kada štene menja zubiće važno je da prilagodite ishranu njegovim potrebama. Neophodno je da vaš pas tada dobija dobro izbalansiranu hranu vitimanima i mineralima (kao što je kalcijum) kako bi se zubi pravilno razvijali.

pas, sneg, kuca, mala kuca, stene
Foto: Profimedia

Imamo 10 fantastičnih razloga zbog kojih bi vaše dete trebalo da odraste uz ljubimca!

Ukoliko ignorišete ovo nepoželjno ponašanje, pas će verovatno nastaviti to da radi i u starijem dobu. Zato odmah stanite na put problemu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd