fbpx
Skip to main content
Beli irvas

RETKA LEPOTA! U Norveškoj uslikan beli irvas! (FOTO)

Foto: Instagram printscreen/giulia_boschiero
A crveni nosić?

Beli irvasi su retka vrsta koja se pojavljuje tek s vremena na vreme. Ovo simpatično mladunče pojavilo se u Norveškoj iz jedne šume zajedno sa svojom majkom braon boje.

Hmmm, ne sećam se da sam pojeo ovog zeku... (VIDEO)

Kada se susrelo sa 24-godišnjim fotografom Madsom Nordsvenom, nastalo je par zaista magičnih fotografija. Mali irvas se uopšte nije uplašio, već je gledao čoveka pravo u oči i kada je video da mu ne preti nikakva opasnost, kao da je namerno pozirao za fotke.

IMA LI ŠTA SLAĐE!? Mala maca GRLI svoju omiljenu igračku pre nego što zaspi! (VIDEO)

Sigurno ćete se složiti sa nama da je ovaj retki beli irvas presladak, naročito kada se uzme u obzir kako se uklopio u snežnu norvešku pozadinu. Beli irvasi imaju tu boju usled genetske mutacije zbog koje nemaju pigmente u krznu, ali se ipak ne klasifikuju kao albino vrsta zbog tamnog pigmenta u očima i rogovima.

Proverite da li vaš pas zaista može da provodi vreme SAM KOD KUĆE! (FOTO)

Pretpostavlja se da ovaj mališa sa slike ima tek nekoliko meseci, jer se mladunci rađaju u maju svake godine.

Lokalno stanovništvo pojavljivanje belog irvasa asocira na to da sledi i beli Božić, odnosno puno snega. Po njima, oni donose sreću, posebno ako ih vidite u isto vreme kada i Sunce i Mesec. A ako su svi prijateljski nastrojeni kao ovaj, onda je sasvim logično zašto su verovanja baš takva.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Mist
-4 Beograd