Skip to main content
Lepotica i zver

KRV, UBISTVA, MUČENJA! Pogledajte TOP 10 MRAČNIH verzija najpopularnijih bajki! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ Gledaj Ovo
Bićete šokirani ovim pričama!

Omiljena stvar u odrastanju svakog deteta svakako jesu bajke. Svi smo voleli da se ušuškamo u toplom krevetu i uz romantičnu i emotivnu priču lagano utonemo u san. Ali ima postoje toliko mračne verzije bajki za koje niste ni mogli ni da sanjate. Pogledajte deset najstrašnijih:

10. Lepotica i zver

Ruska verzija zveri je troglava zmija koja na kraju  izvršava samoubistvoj jer lepotica nije došla na vreme. Prilično jeziva priča.

9. Petar Pan

Ovo je jedna idilična bajka o dečaku koji ne želi da osraste. Međutim u starijoj i daleko mračnijoj verziji, Petar Pan je dečak koji ostaje večito mlad, ali ukoliko vidi da neki od izgubljenih dečaka odrasta- on ga ubija.

Petar pan
Foto: Youtube printscreen/ Gledaj Ovo

8. Zlatokosa

U jezivoj verziji Zlatokosa gubi svoju zlatnu kosu i princ zbog toga pokušava da izvrši samoubistvo, ali umesto toga oslepi i tumara svetom celog svog života.

7. Pokahontas

Prema blažoj verziji na ostaje u plemenu, dok u ranijom verzijama biva zarobljena i odvedena u Englesku gde umire tragičnom smrću u 22. godini života.

6. Ivica i Marica

Ova bajka je sama po sebi malo jezivija od ostalih, i deca je uglavnom ne vole zbog zle veštice. Ali u mračnoj verziji Ivica i Marica budu poslati u šumu da umru, jer njihova majka ne može da ih izdržava

Ivica i Marica
Foto: Youtube printscreen/ Gledaj Ovo

5. Crvenkapa

Slatka devojčica u simpatičnoj avanturi dobija sasvim novi prizvuk zbog starije verzije. Naime, Crvenkapa pojede svoju baku - verovala je da su zubi pirinač, krv vino, a telo šnicla. Na kraju, Crvenkapu pojede strašni vuk.

4. Mala Sirena

U originalnoj verziji Sirenin jezik i peraja bivaju odsečeni u zamenu za ljudske noge. Mala Sirena ostaje u morskoj peni kada princ odluči da je ostavi i oženi se drugom devojkom

3. Pepeljuga

U mračnoj verziji, Pepeljugine polu-sestre odsecaju svoje prste kako bi uspele da obuju staklenu cipelu. Nakon toga dva goluba prokljucaju njihove oči i one postaju slepi prosjaci.

2. Začarani Princ

Po pravillu žaba se prtvara u princa nakon poljubca, ali po nekim drugim, jezivijim verzijama, vradžbina se razbija kada se žaba obezglavi, udari o zid i zapali.

1. Uspavana lepotica

Ova kultna bajka o lepotici koja utone u san nakon kletve zle vile, sigurno je jedna od najpopularnijih ikada. Međutim, mračna verzija je i te kako bizarna, možda najbizarnija od svih do sada. Naime, kralj stupa u seksuale odnose sa princezom dok je ona u snu i nije svesna toga, nakon devet meseci bude je porođajni bolovi i ona rađa blizance.

Sigurni smo da želite da izbrišete ovo iz svog pamćenja, ali ovakve verzije su stvarno postojale.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd