Skip to main content
Sud

BIZARNI SKANDAL U SUDU: Brat i sestra osuđeni na više od 1.000.000 EVRA zbog utaje poreza, a njihova ODBRANA...

Foto: Profimedia/ilustracija
Nisu se spasili!

Brat i sestra u Australiji, koji su odbijali da plaćaju porez s objašnjenjem da je to protiv "Božje volje" moraće odlukom suda da plate više od 2,3 miliona australijskih dolara zbog toga što u Bibliji ne piše ""ne plati porez". 

Fanny Alida Beerepoot i njen brat Rembertus Cornelis Beerepoot od 2011. odbijaju da plate poreze tvrdeći da bi taj čin predstavljao pobunu protiv Boga, prenose u četvrtak australijski mediji. 

Par hrišćanskih misionara ove nedelje izvedeni su pred vrhovni sud u Tasmaniji zbog poreznog duga većeg od 930.000 dolara i drugih nakupljenih troškova, prema novinskoj agenciji AAP.  U podnescima brat je napisao da je porezni zakon zemlje protivan "zakonima svemogućeg Boga", prenela je televizija ABC.

"Vlasništvo proizlazi iz svemogućeg Boga i njemu služimo", napisao je tvrdeći da  su "zakoni svemogućeg Boga iznad zakona ove zemlje".

suđenje
Foto: Profimedia/ilustracija

"Ukoliko mi ne možete naći rečenicu u Bibliji ili evanđeljima koja kaže 'ne plati porez' onda već u startu imam problem", kazao je muškarcu sudija Stephen Holt.  Dodao je kako je pretragom na Guglu pronašao priču o Isusovu savetu da se Cezaru vrati ono što je njegovo, a Bogu Božje.

Presudom je bratu i sestri naloženo da poreznoj upravi uplate ukupno 2,3 miliona dolara. Sudija je ipak uvažio da je njihovo verovanje iskreno i da se ne radi o zločinačkoj nameri izigravanja poreznih obveza.

Ali, po njegovoj presudi Biblija je jasna - građanski zakoni i Božji zakoni deluju u različitim sferama.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd