Skip to main content
Mrtva devojčica

CEO SVET U ŠOKU! Turisti su SNIMILI trenutak kada devojčica MRTVA 300 godina OTVARA oči (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Virally
Uznemirujuće!

Na jutjubu se pojavio video snimak na kojem su turisti u katedrali u Jaliscou u Meksiku navodno snimili trenutak u kojem je dete, koje je umrlo pre 300 godina, otvorilo oči. Dok jedni to smatraju znakom drugi tvrde da je reč o prevari i namještaljci.

Legende o preminuloj devojčici, koja je proglašena svetom te su njeni ostaci sahranjeni u katedrali, su različite. Najpoznatija je priča prema kojoj je curica htela da ide na prvu pričest zajedno sa svojim kolegama iz škole, ali joj je otac to zabranio. Časne sestre su ju pozvale i devojčica je tajno otišla na prvu pričest. Kada je njen otac to saznao, izbo ju je i ubio, prenosi Mirror.

Meštani su njeno telo doneli u katedralu gde je sahranjena te je postala simbolo ljubavi prema Hristu.

Pročitajte i:

"Uspavana lepotica"

Slična priča pojavila se i 2014. godine u Italiji. Tada je objavljen video na kojem se vidi kako navodno Rosalia Lombardo, koja je umrla 1920. godine trepće. Rosalia je imala samo dve godine kada je umrla od upale pluća. Otac general Lombard o bio je skrhan njenom smrću. Bio je bogat te platio stručnjaku Alfredu Salafiju da balsamuje njeno telo.

Salafia je telo tako dobro balsamovao da i dan danas devojčica izgleda kao da je zaspala. Zbog toga je zovu "uspavana ljepotica".  Njeno treptanje objasnili su naučnici koji tvrde da je reč o optičkoj varci.

U pitanju je optička iluzija usled svetla koje filtriraju bočni prozori, a čiji se intenzitet tokom dana menja.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd