fbpx
Skip to main content
Gušter

GUŠTERI LJUBIMCI UBILI I POJELI ČOVEKA (42): Policija upala u stan i zatekla SCENU ZA POVRAĆANJE

Foto: Youtube printscreen/Animal Planet/Dave Durham
Krvavih ustiju, siktali su na čuvare reda!

Kad je policija u januaru 2002. godine stigla u stan bivšeg vojnika Ronalda Hafa (42), nisu ni sanjali što će ih dočekati.

Njegovi kućni ljubimci, veliki gušteri iz roda varana proždirali su komade svog 42-godišnjeg vlasnika. Bili su prekriveni Ronaldovom krvlju i agresivno su siktali prema policajcima. 

- Policija je dobila dojavu od zabrinutog rođaka da proveri je li sve u redu s Hafom nakon što nije došao na posao. Kucali su na vrata, ali niko nije  reagirao. Iz stana su se čuli zvukovi. Kad su konačno uspeli da uđu, videli su beživotno telo kako leži pored vrata. Gušteri su imali oko usta i po vratu krvi, znali smo da žvaču komade njegova tela - rekao je Trinidad Navaro, bivši šerif okruga New Castle, za Animal Planet.

Bradati gušteri povezani sa epidemijom salmonele u Americi!

Do danas nije otkriveno jesu li gušteri napali i živog pojeli Hafa ili je trgovac automobilima iz Delawarea umro prirodnom smrću, nakon čega su se ljubimci koji su slobodno šetali stanom pogostili njegovim mesom.

- Smrad se širio iz njegov stana, mogao sam ga osetiti u našem kupatilu. Videlo se da su ga napali gušteri, videli su se tragovi njihovih zuba na Ronaldovom telu - rekao je sused Džef Vildonger.

Nekadašnji Ronaldov šef, Majk Kesidi kazao je kako mu je jednom prilikom pokazao ugrize guštera, potvrđujući da su ga životinje i ranije napadale.

ČUDESNA PRIČA O PRIJATELJSTVU: Gušter je visio o klinu koji mu je probio nogu

- Našli su ga blizu vrata, kao da je hteo da pobegne. Jedan od policajaca je rekao da je Ron bio još živ kad su ga počeli jesti. Oni su ga ubili - rekao je Mike.

Ovi gušteri iz roda varana u divljini se hrane malim životinjama, kao što su miševi i štakori. One u zatočeništvu hrane sirovom piletinom.

Iako su u Americi popularni kao egzotični ljubimci, smatraju se veoma opasnima zbog oštrih zuba i otrova koji sadrže. Otrov ne mora biti nužno fatalan, ali utiče na protok krvi i može dovesti do nesvestice.

Pročitajte i:

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd