fbpx
Skip to main content
Džek Trbosek

JEZIVA I GROZNA MASAKRIRANJA DŽEKA TRBOSEKA: Povratićete kada vidite KAKO je UBIJAO svoje žrtve (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/IGN
Prošlo je 128 godina, a misterija i dalje živi...

Londonski East End je krajem 19. veka bio dom za više od milion najsiromašnijih građana Londona. Tu su bujali korupcija, kriminal, ali i prostitucija. Samo u Whitechapelu je svoje usluge pružalo na hiljade prostitutki. Jedna od njih bila je i 43-godišnja Mary Ann Nichols, žena koja je 31. avgusta 1888. godine pronađena mrtva nakon što je poslednji put viđena na uglu ulice Osborn i Whitechapelskog puta. 

Iako je te večeri zaradila ogromnu svotu novca da sebi priušti prenoćište, Mary Ann ga je nakon svakog klijenta odmah potrošila na alkohol. U tačno 3:40 sati ujutro, na ulazu u obližnju štalu našao ju je vozač kočije Charles Allen Lechmere. Ubrzo su se na licu mesta okupila i tri policajca, a nakon kratke provere su utvrdili da niko od suseda nije čuo vrisak ili buku.

BOLESNA ISPOVEST MONSTRUMA: Maštam kako DEVOJKAMA stavljam kečap na TRBUH, a onda...

Nesrećnoj prostitutki je dva puta prerezan vrat sa leve na desnu stranu, a na stomaku je bila duboka ubodna i prilično neuredna rana, kao i još nekoliko rezova dugih 15 do 20 santimetara.

Policija je imala nekoliko osumnjičenih i to isključivo na temelju medijskih spekulacija i javnosti gladne linča određenih ljudi. Ali, svi su oni pušteni nakon potvrde alibija, a nakon što su pronađene još tri mrtve devojke koje su nedugo nakon Mary Ann ubijene sličnom metodom, prenose strani mediji.

Početkom septembra pronađena je Annie Chapman, druga žrtva Jacka Trboseka, a krajem meseca još dve - Liz Stride i Catherine Eddowes koje su ubijene i unakažene iste večeri. Utvrđeno je da je ubica prilazio prostitutkama tražeći seksualne usluge zbog čega ih je vrlo lako i bez otpora odvodio u mračne i zabačene uličice. 

Te 1888. godine nije bilo forenzike i modernih metoda koje su danas na raspolaganju istražiteljima pa policija doslovno nije imala nikakve materijalne dokaze. Policija je nakon ubistava redovno primala pisma u kojima ubice priznaju krivicu, ali većina njih je odbačena kao lažna. Dva za koja se utvrdila da su pisana istim rukopisom bila su potpisana sa "Džek Trbosek". 

Tako je slavni serijski ubica dobio svoje neslavno ime. 

MORA DA JE BOLELO: Slavne žene koje imaju pirsinge na BRADAVICAMA (FOTO)

Nakon nešto više od mesec dana tišine, Džek Trbosek je 7. novembra uzeo svoju petu i poslednju žrtvu, Irkinju Mary Kelly. Ona se prostitucijom bavila samo povremeno, a njeno telo je bilo najviše unakaženo. Slučaj je bio otvoren sve do 1892. godine kada ga je policija bez i jednog dokaza odlučila ugasiti sa obzirom da se ubistva više nisu ponavljala. 

Danas, najviše spominjaniji osumnjičeni je čovek za koga se donedavno smatralo da je nevini svedok. 

U narednom veku mnogi su stručnjaci i istražitelji entuzijasti dolazili do raznih teorija. Krivicu su tako svaljivali na mesara Jacoba Levyja koji je od prostitutke dobio sifilis pa je njegov motiv mogla biti čista osveta. Autor Shirley Harrison tvrdila je da je ubica bio liverpulski trgovac James Maybrick, ali ona je svoje tvrdnje temeljila na dnevniku za koji se kasnije ispostavilo da je bio lažan. 

William Le Queux je u svojim memoarima tvrdio da je vidio manuskript koji je na francuskom napisao "Rasputin" koji je u njemu navodno tvrdio da je ubica bio poludeli ruski lekar Alexander Pedachenko, ali istoričari danas spore činjenicu da je taj doktor uopšte i postojao. 

Autor Donald McCormick smatrao je da je Džek Trobosek bio Walter Richard Sickert, nemački umetnik britansko-danskog porekla, ali utvrđeno je da je on za vrijeme krvoločnih ubijstava boravio u Francuskoj. Južnoafrički istoričar Charles van Onselen je okrivio Josepha Silvera, ali ni on se u vreme ubstava najverovatnije uopše nije nalazio u Londonu. 

PROGOVORILA DECA SATANISTA: "Posle seksa skuvaju, pa pojedu bebu" (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)

Među kandidatima je bio i ginekolog Sir John Williams kojeg je za to optužio jedan od njegovih potomaka. On je tvrdio da je John Williams poznavao žrtve i da je na njihovim telima zapravo pokušavao da utvrdi uzroke neplodnosti. Neki prstom upiru i u princa Alberta Victora koji je, tvrde oni, prostitutke pobio nakon što je poludeo od sifilisa. I ovo je zapravo tek manji deo svih koje su sumnjičili mediji, policija, javnost ili različiti pisci. 

Zanimljivo, entuzijasti posvećeni pronalasku pravog krivca sve češće spominju ime sa samog početka priče o Džeku Trboseku. To je ime Charlesa Allena Lechmera, vozača kočije koji je pronašao telo prve Trbosekove žrtve. U to je ponajviše uveren novinar Christer Holmgren koji kaže da je Lechmere lagao policiju na licu mesta jer se predstavio kao Charles Cross iako to nije bilo njegovo prezime već prezime njegovog očuha. Takođe, on je tvrdio da je uz telo bio dva - tri minuta dok stručnjaci kažu da je prošlo barem devet minuta pre nego što se na licu mesta pojavio drugi vozač, a onda i policajci. 

Pravi identitet serijskog ubice najverovatnije će zauvek ostati misterija. 

Ni tačno 128 godina nakon prvog ubistva Džeka Trboseka nismo ništa bliži odgovorima o njegovom pravom identitetu nego što su to bili istražitelji samo nekoliko minuta nakon što se ono dogodilo. Pravi identitet misterioznog Džeka Trboseka će gotovo sigurno zauvek ostati misterija. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
16 Beograd