Skip to main content
Hanibal Lektor

JEZIVO OTKRIĆE: Serijske ubice i pedofili se najčešće bave OVIM POSLOVIMA! Ima ih svuda oko nas

Foto: Youtube printscreen/Hanibal Lektor
Izgledaju kao sasvim normalni ljudi!

Nova knjiga autora Michaela Arntfielda, kriminologa, naučnika i kanadskog profesora, otkriva da postoji veza između serijskih ubica i poslova koji obavljaju dok se ne bave zločinima.

Toliko, tvrdi Arntfield, da se jasni uzorci ponavljaju već pedeset godina. On je, govoreći o svojoj novoj knjizi Ubistvo na čistom engleskom (Murder in Plain English), izjavio je kako postoji 12 profesija koje privlače serijske ubice. Neka od njegovih otkrića mogla bi vas iznenaditi.

Na primer, većina serijskih ubica radila je više poslova. Čovek za koje se veruje da je Golden State ubica radio više poslova - bio je policajac, vojnik i radnik u skladištu, što su tri profesije kojima se najčešće bave ovi zločinci.

 

Arntfield je profesije podelio u četiri kategorije:

Veštine

1. Avioinžinjer
2. Postolar (obućar)
3. Autotapetar

Delimično veština

1. Šumar
2. Vozač kamiona
3. Šef skladišta

Nije veština

1. Radnici koji se bave selidbama ili uređivanjem vrtova
2. Radnici koji nose prtljag u hotelu
3. Radnik na benzinskoj pumpi

Zvaničnici

1. Policija
2. Vojska
3. Religija

U intervjui koji je dao za portal IFLScience, Arntfield je otkrio kako serijske ubice privlače ovi poslovi jer kroz njih mogu ispunjavati svoju želju za ubijanjem, a ponekad ubijaju i zato što rade na ovim poslovima. Ali, zbog čega ih ove karijere privlače? To nije lako za objasniti...

- To je kombinacija mobilnosti, moći (bilo strukturalne ili stvarne) i činjenice da ovi poslovi mogu zadovoljiti neke skrivene parafilije, odnosno, seksualne preokupacije koje pokreću ubice i njihove zločine - govori profesor.

Također, ovakvi poslovi omogućavaju lak pristup žrtvama. Ove informacije imaće velike implikacije u budućim istragama i pomoći će profilerima, smatra Arntfield.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd