Skip to main content
Misteriozna neman iz Dunava

MISTERIOZNA NEMAN IZ DUNAVA: Kupače navlači u virove i onda im nema spasa... (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/Branimir Kuzmancev
Oličenje zla koje vreba priliku da nekoga udavi!

Smederevski ribari godinama prenose legende o Kemzi, misterioznoj nemani iz Dunava. Niko ne zna kada se Kemza prvi put pojavio, ali sudeći po imenu koje ima turske korene, priča verovatno seže u vreme Osmanskog carstva.

Tada je ovde prerađen najverovatnije neki od slovenskih mitova o vodenim duhovima. O Kemzi je pisao i istoričar Leontije Pavlović koji ga je opisao kao "oličenje zla koje vreba priliku da nekoga udavi".

BOLESNI UM! Otvorila je bombonu za dete (2) i u njoj našla... idioti, da RASKRVARI, ubije! (VIDEO)

Napisao je i da neman "ribare i kupače navlači u virove gde repom zaplete žrtvu kojoj onda nema spasa". Prema pričama onih koji su navodno videli neman, Kemza je nalik velikoj ribi, a najviše liči na soma pokrivenog muljem i travom. Drugi ipak tvrde da je sličniji čoveku sa kandžama i dugim repom. 

- Naravno da ga niko nije video, bar ne neko zadnje vreme, a naši stari su se pričama o Kemzi dobro zabavljali - kaže dugogodišnji ribar Nikola Tasić Cale. Cale je novinarima pričao priču o tome kako se ribarima usred noći nešto zaplelo u mrežu i počelo lupati po čamcu. U mrklom mraku kada ne nedostaje puno da se ožive jezive priče, dovoljno je bilo da neko vikne "Kemza".

NIKO JE NE VIDI! Na ovoj slici se krije ZMIJA otrovnica! Zgazili biste je, garant! (FOTO)

Onaj ko je izvlačio mrežu odmah je bio spreman da preseče konopac i oprostiti se od ulova, ali je onda video gusana koji se zapleo i krilima udarao po čamcu. Neki su po mraku u mreži videli rogove i odmah su pomislili na Kemzu, a onda su shvatili da su "uhvatili" srndaća.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd