fbpx
Skip to main content
Mrtvi

MORBIDNI SRPSKI OBIČAJ! Znate li zašto rodbina UBADA IGLOM preminulog u PETU? Sledićete se...

Foto: Profimedia
Jeziva ispovest meštana!

Srpski narod neguje brojne običaje. Različiti regioni imaju drugačije navike i rituale. Uglavnom su to tradicionalna verovanja i nasleđe koje se prenosilo sa generacije na generaciju i tako nastavilo da živi i dan danas. Verovanje u "natprirodno" posebno je izraženo u selima gde pored onih "simpatičnih" i interesantnih, postoje i jeziva verovanja na čiju samu pomisao se ledi krv u žilama.

BIZARNE SRPSKE SUJEVERICE: Zašto se sat ne poklanja momku i šta predstavlja razbijena čaša?

Kako bismo vam dočarali i približili neke od tih verovanja, obišli smo jedno selo u rasinskog okrugu i zaista čuli jezive priče. Najmorbidnije od svih svakako su one koje se odnose na rituale prilikom sahranjivanja bližnjih. Pošto je u selima običaj, a i često moranje, da članovi rodbine i prijatelji pripremaju (kupaju, briju, oblače) pokojnika pred sahranu, pitali smo jednog starijeg gospodina postoji li neki poseban običlaj koji oni praktikuju.

OVO SE NE PROPUŠTA: Počeo je novogodišnji Meridian festival i BUKVALNO SVAKO DOBIJA!

groblje, smrt
Foto: Profimedia

VEROVANJE OPSTALO VEKOVIMA: Zbog OVOGA Srbi stavljaju MRTVIMA novac u kovčeg

Postavivši ovo pitanje, nismo ni slutili da ćemo dobiti odgovor koji če nam naterati žmarce niz kičmu:

sahrana
Foto: Srbija Danas

- Ja sam sahranio i ispratio mnoge od njih. I prijatelje i rodbinu, i svoje roditelje. Znate kako to ide na selu, sve sami radimo i sređujemo pred ukop - kaže nam ovaj raspoloženi dekica i nastavlja:

- Ja svakog ubodem iglom u petu. Boga mi svakog, ma koliko mi blizak ili nepoznat bio. To je neki starinski običaj. Naši stari su govorili da ako probodeš čoveka bilo gde u telu on se neće vratiti na ovaj svet kao utvara ili vampir - sledio nas je ovaj čovek koji nastavlja objašnjenje ovog jezivog rituala:

VAMPIRI SU SE IZ SRBIJE PROŠIRILI NA SVET: Pogledajte SVE što niste znali o najpoznatijem ČUDOVIŠTU

- Kada ga okupamo i postavimo na krevet ja ga malo bocnem. Doduše, ne rade to mnogi. Jer sada svi primaju injekcije i bili su izbodeni milion puta u životu. Ranije je to bio problem. Ljudi nisu išli lekaru i nisu bili ubodeni ni jednom u životu i zato su ustajali nespokojni i plašili žive - završava nam on svoju priču.

"OVAKO ĆEMO DA UBIJEMO TVOJE DETE!" Voditeljki jutarnjeg programa upućene jezive i morbidne pretnje!

 

Pročitajte i:

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd